torstai 15. maaliskuuta 2012

VIIKON RÄPELLYKSET





turqoise and grey


turqoise and grey


turqoise and terracotta


yarn table


Tiitus' beanie


Taika's beanie

Jäin koukkuun näihin pipoihin niin, että joka lapsen päässä keikkuu pian sellaiset. ;) Tiitukselle takkiin sointuva turkoosi-tummanharmaa, Taikalle vaaleanpuna-tummanruskea ja Tenholle tulossa vielä vaaleansini-terrakotta.

Pienessä lähi S-marketissa tuli vastaan noita 7 veljestä uutuussävyjä ja iskin silmäni oitis tuohon syvän terrakotan ja kirkkaan turkoosin yhdistelmään! Kerät olivat hyllyllä niin houkuttelevasti vierekkäin että kumpaakin väriä lähti mukaan.

Tenholle yritän uskaltautua kokeilemaan kevättakin ompelua tuosta neulerojujen keskellä olevasta toffeen värisestä retrokankaasta. Tenho valikoi itse kankaan. Kiva valinta!




Dress patterns


Dress patterns

Perusmekkoja pitäisi jaksaa ommella lisää, mutta jäi sekin projekti seisomaan sen kukkamekon jälkeen... Kuvan mekosta piti tulla ihan vaan yksivärinen harmaa, mutta tuli visio koristella mekko graafisella kuvioinnilla tekstiilitussilla ennen ompelua. Saas nähä mitä kaikkea sälää tuohon kaikenkaikkiaan tuleekaan...



Mom and daughter

Laiva on lastattu... vaikka millä.


The spring light

Jesss, olen muistanut kastella kukkia! Banaanipuukin on alkanut kasvaa hurjasti! Ahmin valoa.


Chilling

Viidakkopoika.


Food mixer

Mies osti meille tällaisen kivan vekottimen. Tällä on mahtavaa surautella kädenkäänteessä erilaisia vitamiinipommijuomia, kastikkeita ja soseita.

Curry tunafish casserole


Improvisoin nopean ja edullisen tonnikala-kiusauksen, josta tuli niin tajuntaaräjäyttävän makuista että pistän reseptin tännekin muistiin!


- 1 iso pussi peruna-sipulisekoitusta
- 3 prk Rainbow curry-tonnikalaa
- 1dl juustoa raastettuna (tässä tapauksessa oltermannia)
- pakastevihanneksia
- 2 dl prk ruokakermaa
-Maizena-suurustetta
-4 dl vettä
- mausteet: lihaliemikuutio, Reformi-kasvisliemijauhetta, hunajaa, mustapippuria, chiliä



Kaada jäinen peruna-sipulisekoitus ja pakastevihannekset isoon uunivuokaan. Kaada joukkoon curry-tonnikala ja sekoita kala curryliemineen huolellisesti. Raasta juustoraastetta ja sekoita.

Mausteliemi:

Kiehauta vesi. Anna liemikuution sulaa veteen ja sekoita muut mausteet, ruokakerma ja suuruste. Ota kattila pois liedeltä heti kiehumisen jälkeen ja kaada mausteliemi uunivuokaan. Sekoittele vielä kaikki ainekset huolella liemeen. Paista 200 asteessa n. tunti.



Eating moment

Tytölle maistuu ihan kaikki meidän pöperöt, mutta pojat ovat nirsompia... On todella iso haaste opettaa heille edes hitusen kiitollisuutta, että on ylipäätään ruokaa pöydässä! Tai en tiedä... Ehkä heidän makuaistinsa on oikeasti ihan eri planeetalta.

Millaisia syöjiä teiltä muilta löytyy?




Ei kommentteja: