lauantai 6. lokakuuta 2007

VALAISINKURSSILLA OSA 1

.


Osallistuinpa tänä viikonloppuna Taito-Aivian (sijaitsee Jyväskylän vanhassa kivääritehtaassa) valaisinkurssille. Oli piristävää pitkästä aikaa päästä oppimaan jotain uutta. Enpä ole pahemmin koskaan metallitöihin kajonnut joten uusia alueita jännittävää kokeilla. Hieman epäilytti etukäteen mitä mahtaa seurata kun astun alasimen ja hitsauskoneen ääreen! Onneksi epävarmuus osoittautui turhaksi kun huomasin miten kivaa ja helppoa touhu oli! Paljon uusia ideoita alkoi tulla kun työn makuun pääsi.

Tarkoituksenani oli alunperin toteuttaa pallon muotoinen valaisin mutta kallistuin sitten kulmikkaaseen kun pyöreä runko olisi ollut alkuun hieman mutkikkaampi valmistaa. Sain ensimmäisten kurssipäivien aikana valmiiksi ekaan lamppuun rungon ja lisääkin valaisimia saatan tehdä jos suinkin ehdin. Ensi kerralla valmistamme paperia lampun seinämiin.

Seuraavia kurssipäiviä odotellessa hieman kuvasaldoa eiliseltä ja tältä päivältä.
Opettajan esittelemä esimerkkivalaisin.


Jännää kun hedelmistä ja vihanneksistakin voi tehdä "paperia"!


Mm. kuivatut ja prässätyt lehdenkeveät ananasrinkulat kuulsivat kauniisti läpi.


Tässä lamppuni alkutekijöissään taivuteltuina muotoonsa, odottelemassa hitsausta.Metallit taivuteltiin ruuvipenkissä ja suoristettiin alasimen päällä takoen.Näytteitä erilaisista lanka- ja verkkolaaduista.Pistehitsillä hitsaaminen on helppoa.Opettaja esittelee hiomisen mallia.


Ensimmäinen aikaansaannos. Tosin aloittelijan tuurilla ensimmäinen mokakin sattui..nimittäin hitsaussaumojen piti tulla samalle sivulle mutta hutiloin toisen sauman väärinpäin. Noh, virheistä oppii...


Runko maalattuna tummaksi ja helmet lisättynä.

Tunnelmia Taitokeskuksen tiloistaKäsityötarvike-myymälä


SavipajaSavipajan ihastuttavilla ikkunoilla kasvit rehottivat runsaina.Lasten kurssitöitä.Keittiössä oli ilo evästää.Nyt vaan ihana latautua pitkän päivän jälkeen... Tosin aherrus jatkuu itseasiassa täälläkin. Näpit ei vaan pysy erossa ompelukoneesta kun niin monta projektia odottelemassa. Hih, eläköön ikuinen keskeneräisyys! Tekemisen puutetta ei ole. ;).

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mikäs sen parempaa lääkettä talvipimeyden masennuksen varalle kuin omatekoinen lanppu?

arleena kirjoitti...

Ihana projekti sinulla. Odotan lopputulosta, koska jo kehikko ja helmet ennustelevat kauniin valaisimen syntyä. On varmaan hauskaa toteuttaa omaa designia.

Tuli mieleeni Irina Påttin valaisimet ja kynttilälyhdyt. Katso Lumidesignin kotisivut, jos haluat nähdä näitä.

Onnittelut jo tässä vaiheessa

minja kirjoitti...

Oi, kuullostaapa kivalle tuo kurssi! Hieno lamppu tuli :)

Ihana tuo keittiökuva, mahtavat puitteet!

Mona kirjoitti...

Vaikuttaapa tosi mielenkiintoiselta tuo lamppukurssi! Mielekkäämpää on aina tehdä itse kuin ostaa tusinavalikoimasta.
Olen jo jonkin aikaa vakoillut blogiasi,on kyllä hienoja projekteja sulla!
Tässä vihjaus mun blogista: aurikko.blogspot.com

Terkuin Mona

Squickie kirjoitti...

Kiitoksia palautteesta. :)

Arleena: Kävin vilkaisemassa niitä Lumidesign-valaisimia ja olivat kyllä nättejä.

Minja: Puitteista sen verran että opettajamme kertoi toiminnan olevan nykyisissä tiloissa uhan alla. Taitokeskusta uhkaa häätö tehtaasta koska vuokrat ovat korkeat. Todella sääli koska tilat ovat niin mahtavat ja inspiroivat kaikelle luovalle toiminnalle. :/ Olenkin kauan miettinyt kuinka kauan toiminta pysyy tehtaassa kun tässä kaupungissa tunnutaan karsittavan kaikesta kulttuuritoiminnasta yleisesti ottaen. Tukia ei ainakaan heru.

Mona: Vierailenpas lokerossasi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Yes if the truth be known, in some moments I can bruit about that I approve of with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is quiet a suspect as you did in the fall delivery of this beg www.google.com/ie?as_q=okoker all video converter&burner pro 6.3 ?
I noticed the axiom you suffer with not used. Or you profit by the dreary methods of development of the resource. I suffer with a week and do necheg