maanantai 2. huhtikuuta 2012

HAUSKAA?Meillä katsotaan tv:tä aika vähän. Lähinnä lastenohjelmia, uutisia, valikoituja asiaohjelmia, tiede- ja historia- dokumentteja. On ollut aika pöyristyttävää noteerata muutamat silmiinpistävät ohjelmasisältöhavainnot...

Hauskoissa kotivideoissa mm. on sellaista onnettomuuksilla mässäilyä ettei sitä voi missään nimessä hauskaksi sanoa. Kyseinen ohjelma on luokiteltu perheohjelmaksi, mutta on aika moraalitonta ohjelman puitteissa opettaa lapset nauramaan toisen vahingolle. Tyypillistä noissa onnettomuuspätkissä on se ettei näytetä miten kaatumisissa ja putoamisissa loppujen lopuksi kävi vaan video-otos katkaistaan strategisesta kohti poikki.

Toinen järkyttävä myöhäisillan ohjelma on meedio Sally Morganin kiertuetaltiointi. Pahojen henkivaltojen esiin kaivamisesta tehdään lavaviihdettä. Ihmiset liikuttuneina tilittävät kuinka kuolleet läheiset vastaavat heille ja mahdollisesti voivat selvittää sotkujaan loppuun. Voi nuo ihmisraukat, jotka eksyksissä vaeltavat! Tuntuu tosi pahalta miten vakavilla asioilla leikkivät. Raamattu sanoo asiasta selkeän totuuden. On olemassa vainajahenkiä, jotka jäljittelevät elänyttä ihmistä, mutta niistä hengistä on pysyttävä visusti erossa! Hän joka on kerran edesmennyt, ei herää kuin vasta viimeisellä tuomiolla.

Uskossa ei siis tarvitse suhtautua vakavasti mihinkään sielunvihollisen eksytyksiin. Se on vapauttavaa olla turvassa. Ajan henki näkyy vahvasti. Kaikesta moraalittomasta tehdään yhä vapaammin hyväksyttävää koko perheen viihdettä.

Vastavedoksi kaksi osuvaa todistusta vääränlaisesta harhasta vapautuneilta... 


Hannele: "Jeesus vapautti joogasta"

Ulla: "Hävitin new age-materiaalin" Books

2 kommenttia:

pikkukimalainen Satu kirjoitti...

Just miehen kansas tuossa todettiin, että ei uskovia vahingoita kaikenmaailman tarutsormustenherrasta-fantasiat, vaan rivien välistä arvomaailmaltaan mädättävät idolsit sun muut...

HannaKonna kirjoitti...

Samaa mieltä. Kyllä selvä fiktiivinen satumaailma on ihan eri juttu. Meille on annettu mielikuvitus ja kautta aikojen sadut ja fantasiat ovat myös opettaneet asioita symbolisella tasolla.

Tosi-tv:täkin voisi tehdä hyvästäkin aiheesta hyvällä maulla ja idealla, mutta iso osa ohjelmista on moraalisesti täyttä kuraa. Pelkkää tunteilla mässäilyä ja heikon itsetunnon pönkitystä mitä erikoisemmilla pyrkimyksillä.