perjantai 18. marraskuuta 2011

HELLAPOLIISIN UUDESTISYNTYMÄ
New style in the kitchen


Ehkä hölmön hommaa, mutta oli pakko kokeilla köyhän ehostusniksiä eli keittiön ankeiden työtasojen päällystämistä puukuviolaminaatin näköiseksi tarramuovilla. Hyvin skeptinen olen tämän kestävyydestä käytännössä, mutta onneksi tarrat saa vaivatta pois tarpeen tullen ja liimajälkiä ei pitäisi jäädä. Lopputuloksesta tuli kohtuusiisti. Muovia ei ollut niin isoa määrää jäljellä että olisi yhtenä siistinä palana saanut koko pöydän joten vähän piti soveltaa palapelinä. Onneksi sentään vain pariin kohtaan.
Our basic chicken stuff 1


Our basic chicken stuff 2


Onions


Baguettes


baguettes


baguettes

Harvoin tulee otettua ruokakuvia, mutta pakko on päiväkirjamaisesti ikuistaa viimeaikaiset ahkeruuspuuskani tälläkin saralla. En ole koskaan ollut luontainen hellan äärellä hääräilijätär, joten ihmettelen mistä olen saanut lähiviikkoina energiaa ja jopa nauttinut laittaa ruokaa pitkään ja hartaasti. Joko olen tulossa vanhaksi tai sitten Jumala on aiheuttanut minussa jotain ihme mielenmuutosta. On ollut antoisaa kattaa pöytää valmiiksi ennen miehen töistä tuloa. Tästä voi femakot älähtää. ;)
The fabric closet

Prinsessa äitin kangaskaapilla.


Kyselin tytöltä mistä väristä ommellaan hänelle OMA lempimekko. Olen tajunnut omalla kohdalla ilmiön että sisustus- ja väripäsmärinä sitä helposti sohii jälkikasvuaankin. Onko se biologian sanelemaa että pojille ostetaan valmiina äidin oman maun mukaan, mutta tytöltä kysytään omaa väri- ja makumieltymystä jo vajaa kaksivuotiaana?? Kaipa tuo johtuu yksinkertaisesti siitä etteivät pojat ole niin radikaalisti tähän mennessä heränneet tyylikonsulteiksi. Pian 6-vuotiaamme kylläkin on alkanut osoittaa selviä värimieltymyksiä - vihreää sen olla pitää! Aamuisin pitäisi ainakin saada aina jalkaan vihreät sukat ja on todella iloinen jos vihreä yöpuku ei satu olemaan pyykissä ennen nukkumaanmenoa.

Keskimmäiselleni, Tenholle olen aloittamassa sammalenvihreää neuletakkia ja ennen kuin tuli mieleen tuo ja kyselin pojalta itseltään millaisen ja minkä värisen takin hän haluaa niin sattui tulemaan vastaan pian sen jälkeen paikallisessa sanomalehdessä artikkeli jossa kehotettiin ottamaan lapsi mukaan lankakauppaan ja valitsemaan yhdessä mieluinen lanka ja etenemään siitä. Voi miten kauan ollaankaan jahkattu Tenhon kanssa yhdessä menemistä paikalliseen Titityy-lankakauppaan, mutta autottomina vaan keskustassa asioiminen jää ja jää. Tenho on niin sen luontoinen poika jonka kanssa on ihana kierrellä ja kaarrella katselemassa kaikkea kivaa koska hän osaa arvostaa kaikkea kaunista.

Virkistävää muuten lasten mielipiteen kautta löytää tiettyjä unohduksissa olevia entisiä suosikkivärejä uudestaan ja alkaa tykkäämään niistä taas uudessa valossa. :)


Ihan pakko mainita omallakin kohdallani ilmenneistä uusista johdatuksista! Olen pitkään rukoillut että löytäisin todellisen painavan tarkoituksen luoville lahjoilleni ja kävin tällä viikolla erään terapeutti-uskonsiskon luona ja hän antoi minulle mahdollisuuden päästä kuvittamaan miehensä suunnitteilla olevaa kirjaa. Kuulemma tällä terapeutilla on ollut sydämellä tukea juuri kristittyjä taiteilijoita saamaan kykynsä esille! Olin siis oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Olin aika hämmentynyt sillä paria päivää ennen keskustelua näin unen jossa istuin täysin samalla paikalla ja samassa huoneessa keskustelemassa terapeutin kanssa kuin mitä todellisuudessa tapahtuikin! Olen rukoillut epävarmuuden hetkinäni Jumalalta SELKEÄÄ johdatusta, selkeitä merkkejä miten pitää edetä ja juuri nyt tuntuu että olen vahvasti mukana Jumalan suunnitelmassa. Uskomatonta!
4 kommenttia:

Nelli kirjoitti...

Nälkä tulee kun noita herkkuja katselee :)

MIMOSA kirjoitti...

Onpa kivan näköiset nuo keittiön tasot :-) Oletko ollut tyytyväinen? Tahtoisin itsekin tuon tapaiset omaan keittiöömme, mutta vielä ehkä arveluttaa niiden tarrojen kestävyys. Täytyypä perehtyä lisää asiaan!

HannaKonna kirjoitti...

Mimosa: Mitä nyt näin viikon kokemuksella voi todeta niin tosi hyvin on kestänyt tavallista käyttöä ja roiskimista! Originaaliin pintaan lika jäi kiinni tosi tiukkaan ja ihmeekseni voi todeta että jotenkin tuo muovi hylkii likaa ihan toisella tapaa. Ei jämähdä juuri mikään kiinni! Saumakohdatkin on pysyneet siisteinä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, eksyin blogiisi kun ajattelin päällystää keittiön tasot dc-fixillä. Kysymys sinulle: miten laitoit muovin pesualtaan ympärille? Onko se yhtenäinen pala ja jos on, niin missä vaiheessa työtä leikkasit pesualtaan kohdalta muovin pois ja miten sait leikattua sen täsmälleen oikean kokoiseksi pesuallasta ympäröimään?

Kiva jos viitsit vastata :)

t. Ansku