perjantai 30. toukokuuta 2008

HURAHDUS NOSTALGISIIN KAUPPALEIKKEIHIN

.


Viimekertainen kirpparikierros poiki seuraavanlaisen sadon...


Saippuapullo herttaisella etiketillä......Vanha ruotsalainen avaamaton kahvipönttö sisältöineen......Vanhoja lehtiä askarteluun. Nuo kannet olisivat jo itsessään mainioita lastenhuoneen tauluina jos vain ylipäätään raaskisi lehtiä silpoa!
VÄRIPULMIA


Nämä Laitilan tölkit eivät ole kirpparilöytöjä mutta nostalgiseen henkeen sopivana kaivoin ne esiin keittiön kaapin perältä ja ne löysivät paikkansa lastenhuoneen hyllyltä jonne kokoan vähän vanhan ajan kaupan tyylistä tunnelmaa. Tölkit ovat ihanan pirteän värisiä mutta räiskyvien ja kirkkaiden väriensä puolesta en ole osannut löytää niille mitään järkevää paikkaa kodissamme jossa murretut ja pastellivärit ovat olleet pitkään vallassa. Siispä makustelen. Olen päättänyt kuitenkin kesän aikana värikylvettää itseäni kunnolla ja löytää uudenlaisia väristyksiä ympäriltäni! Saa nähdä löytyykö tämän ikuisen nostalgisen hempeilijän sisältä myös se astetta rohkeampi retroilija ja mikä parasta jos oppisin vielä yhdistämään nuo molemmat alter egot!

Minua tuntuu vaivaavan yleisesti ikuinen värikriisi koska himoan kaikkia mahdollisia kirkkaitakin värejä mutten osaa sovittaa niitä tähän ikuiseen pastelliminääni. Tuntuu että minulla on vain muutama hallitseva varma lempiväri jotka valtaavat joka paikan. Toisaalta rakastan ja himoan kaikkia mahdollisia värejä mutten osaa vaan käyttää niitä kaikkia välttämättä sekavaa sateenkaari-efektiä! Minua vaivaa siis suuri päättämättömyyden tunne. "Jos otan tuon värin niin sitten en voi käyttää tuota kun se ei käy taas sen ja sen kanssa, mutta haluaisin käyttää sitäkin!" :D Rakastan kyllä ennakkoluulottomia ja outojakin väriyhdistelmiä joita näen sisustuslehdissä rohkeasti käytettävän. Sellaiset yhdistelmät eivät loppukädessä löydä kuitenkaan kotiimme. Miksei minulla löydy samanlaista rohkeutta?? Olenko jotenkin rajoittunut?.

1 kommentti:

Sipriina kirjoitti...

Ihana toi saippuapullo, ja varmasti tulee hienon näkösiä tauluja jos raaskit leikellä lehtiä :)