keskiviikko 6. helmikuuta 2008

HAAVEILIJAN LEPOKEIDAS

.Tosiaan, luovuimme vastikään kulmavuodesohvastamme erinäisistä syistä. Halusimme mm. enemmän tilaa ympärille jota sohvan divaaniosa vei olohuoneesta ja toisekseen sohvassa ilmeni ajan saatossa istumismukavuutta rajoittavia tekijöitä; mm. istuinpehmusteen alta tuntui sohvan runko istuessa. Pehmuste oli aivan liian ohut. Lisäksi sohvan vuodeominaisuudelle ei ole ollut juurikaan käyttöä. Osittain kiinteä verhoilukaan ei pysynyt puhtaana likaa hylkivästä erikoismateriaalista huolimatta...ja vielä... tällaisena vintage-fanaatikkona olen kaikinpuolin turtunut MODERNEIHIN, steriileihin ja massiivisiin palikkasohviin! Sohva palveli erityisen hyvin kun asuimme pienessä kaksiossa ja tilankäyttö piti maksimoida, mutta nyt kaipaan jotain OMAN näköistä ja persoonallista "keidasta". :)

Uusi sohva ei tosin ole mikään vanha uniikkiaarre vaan Ikean Tromsnes-sohvasänky, joka oli myytävänä edullisesti lähikirpparilla. Vaikka ei juurikaan välitetä Ikea-kalusteista niin tuo rautassohva kuuluu niihin muutamiin poikkeustapauksiin mistä tykkäilen.

Jotkut saattavat ehkä nyt pitää meitä hulluina kun luovuimme kalliista modernista sohvastamme ja vaihdoimme astetta askeettisempaan! Hmmm, mitä sitten kullekin laatu tässä tapauksessa merkitsee? Minulle se merkitsee ainakin käytännöllisyyden ja luovuuden vapauden yhdistymistä arjessa. Kaikkien tekstiilien helppo irroitettavuus ja pestävyys on muodostunut käytännöllisesti katsoen tärkeäksi kriteeriksi lasten kanssa eikä kankaiden vaihdettavuus vuodenaikojen mukaan ole myöskään pahitteeksi kaltaiselleni himoesteetikolle. ;) Ja vielä mieleisinä elementteinä mainittakoon boheemi rentous ja ripaus nostalgista romantiikkaa. :)

Sohva odottelee vielä muhkeita selkänojatyynyjä ja varsinaista istuinpehmusteen päällistä. Etsiskelen tyynyläjään söpöjä vintage-kankaita(pellavaa, kukkia, pilkkuja ja pitsejä tietenkin!). Raikasta ja valoisaa. :).

1 kommentti:

papupata kirjoitti...

Kiva blogi!

Ja meillä on kanssa sohva "ongelma" kohta ratkottavana. Omistan vastaavanlaisen, mustan joka on kahden nukuttavaksi levitettävissä. Se ei ole noin kaunis, mutta juuri olen miettinyt, että se saattaisi olla meille hyvä ratkaisu kun 4 haluaa olla sohvalla yhtaikaa. Jään innolla odottamaan kuvia pehmuste ratkaisuista. Haaveilin juurikin kulmasohvasta aiemmin, mutta alakaa kuitenkin tuntua hyvältä tuo sänkysohvaratkaisu.

Jatkan mukavaan blogiisi tutustumista.