torstai 23. marraskuuta 2006

YKSITYISKOHTIA
**********************************************************Kuivasin häiden(21.10.)jälkeen morsiuskimppuni ja tosi hienosti säilyi ruususten värit. Teen kukista vitriinitaulun.

********************************************************* SISUSTELUJA

Keittiö jouluasussa


Keittiö kevätauringossa.Vati on Heikin vanhempien tuliainen Tunisiasta.

Keittiön seinää ovat kauan koristaneet retrokankaista ompelemani taulut.*********************************************************Olkkarin uusi matto on kuin pehmoinen pilvi. Matto oli häälahja Heikin vanhemmilta. :) Kiitokset vielä siitä!
Tilkuista ompelemani olkkarin lattiatyyny.Hieman lähempi katsaus tuohon maalaukseen.
Lipaston päällä on sinisissä kehyksissä Tiituksen suloinen vauvakuva ja ruskeissa kehyksissä minun kesäinen lapsuudenkuva, joka on melkein kuin maalaus. :)

Tuo lampunvarjostin näyttää jalan tyyliin sopimattomalta. Ostettiin lamppu joskus Sokoksen alesta ihan jalustan takia. Itämaisempi varjostin pitäisi löytää...
Olohuoneessa on mummini perintölipasto jota kukaan ei huolinut. Tuo on yksi rakkaimmista huonekaluistani. Menneiden aikojen jäljet näkyvät siinä kauniisti.

Lipaston päällä komeilee Tiituksen pienempänä maalaama vesivärimaalaus "vuori ja pilvi". Se on ensimmäinen kehyksiin asti ennättänyt taiteilu. Muut odottavat laatikossa sopivia kehyksiä. Oikeanlaisten kehyksien löytäminen on minulle yllättävä urakka. Periaatteessa kehyksetkin voisi tehdä itse ja vain lasin leikkauttaa liikkeessä. Aika vaan ei riitä toteuttamiseen joten työt lojuvat odottamassa esillepääsyä.
Eteisen seinälle, kunniapaikalle on valittu parhaita otoksia perheestämme. Printtasimme niitä ihan tavalliselle kopiopaperille ja päällystin ne kontaktimuovilla pinnaltaan kiiltäväksi ja kestäväksi. Isäni sahasi puulevystä jokaiselle kuvalle sopivan palan joista maalasin sivut valkoiseksi. Sen jälkeen liimasin kuvat levyille.

Ekojen kuvien kohdalla huomasin musteiden levinneen liimauksen jälkeen..Kuvista tuli aivan vihreitä. Osa kuvista taas kesti liimauksen. Tajusin heti että ero johtui tulostimista. Meillä Canonin tulostimella tulostetut kuvat reagoivat liiman kanssa, mutta vanhempieni HP:lla tulostetut taasen säilyivät virheettöminä. Noh, jokatapauksessa tyylikäs lopputulos! Kuvat olivat meidän häissämme esillä alunperin.

Tässä näkyy pappani hitsaama 100-litrainen akvaario messinkisine koristekehyksineen. senkin olemme saaneet enoltani. En vain oikein tykkää noista mustista raidoista ovissa. Niille pitäisi keksiä jotakin. Ehkä maalatut tai tapettiboordit päälle? Mustat raidat kun ovat ebenpuu-palikoista upotetut niin niitä ei hiomalla saa pois.

Tuo antiikkituoli on äitini jemmaama aarre Kinkomaan sairaalasta. Niitä on toinen kappale senkin toisella puolella. Niihin olisi tarkoitus ommella päälliset suojaksi koska akvaariota siivotessa vettä roiskuu ja lakkaus tahtoo kärsiä.*****************************************************


POIKIEN HUONEEN TALVISÄVYJÄ

Tiituksen pehmolelukärry, enoni koulutyönään tekemä pieni puujakkara, jonka maalasin taivaansiniseksi(oli alkujaan kirkkaanpunainen)ja Venäjältä pikkuveljelleni tuotu puujuna.


Tuossa näkyy vähän paremmin tämänhetkisiä verhoja. Minulla on ikuinen verhokriisi ja verhot vaihtuvatkin tosi tiuhaan kun värikaudet vaihtelevat. Se on aika rasittavaa välillä kun tulee liikaa ideoita eikä osaa päättää mitkä kelpuuttaisi. Tykkään niin monista väreistä ja niitä kaikkia haluaisin jossain määrin kotiimme.

Tyypillisesti poikien äittinä olen valinnut "poikamaisen" sinisiä sävyjä. En ole mikään värirasisti, mutta halusin valita lastenhuoneeseen vain yhden vallitsevan sävyn joka olisi myös rauhoittava ja sininen nyt oli looginen valinta. Lastenhuoneet kun ovat jo kaikenkirjavien lelujen takia aika räikeitä.


Tenhon sänky jököttää siis tuossa.Tiituksen sängyn entinen paikka.Tuo matto on tosi ihana, mutta vaihdettiin huoneeseen luonnonvalkoinen villanukkamatto. Voi vaihtaa välillä värillisen päiväpeiton. Unelmana olisi tehdä tilkkupäiväpeitto Tiituksen sänkyyn.


Ei kommentteja: