torstai 30. marraskuuta 2006

JOULUSTELUA...

saapaskehitelmä


Pöllin tuota kenkäideaa hieman vanhasta Kotivinkin joulunumerosta. Lehdessä oli paperista tehtyjä kuusenkoristeita...mm. noita saappaita.

Kun olen kova jemmaamaan kaikkia nättejä papereita niin jotain on pakko alkaa keksimäänkin niistä. Joskus harrastin decoilua mm. ja tällä hetkellä kollaasijutut ovat pulpahtaneet jälleen tajuntaan sekä erinäiset leikekirjat...siis skräppäys toisinsanoen. Kaikki valokuvani lojuvat laatikoissa kun ovat odotelleet vuosikausia pääsyä "oikeaan kotiinsa". Haluaisin askarrella kaikki albumit viimeisen päälle mutta suureellisten suunnitelmien ja ajanpuutteen takia projektit ovatkin jäätyneet aina ajatuksen tasolle pitkiksi ajoiksi ja unohtuneet. Ehkäpä vielä jonakin päivänä...

piparikalenteriAloin ompelemaan myöhäissytytyksenä Tiitukselle joulukalenteria. Kun pengoin kankaita ja otin ruskean lakanan niin heti tuli idea että teen piparitaskut. Vaaleansinikukallinen kangas saa luvan tuoda mieleen vaikka kuurankukat kun tuo tausta oli sopivin ruskean kanssa. Veikkaan että Tiitus saa "availla" noita ensimmäisiä luukkuja vähän myöhässä kun äippä on tämmöinen jälkijättöinen! :/ Viime hetkeen jääpi kaikki aina. Onpahan ainakin ensi jouluksi jotakin itsetehtyä!


****************************************************VANHOJA JOULUKORTTEJA

Löysin muutamia kauniita joulukortteja. Tuossa alimmaisessa on hieman kitsch-ainesta, hih! Jostain syystä bambit tuovat mieleen aina kitschin...höh, "bambit"... :D Bambihan oli vaan Disneyn keksimä nimi kauriinvasalle! Lapsuuden elin siinä uskossa että bambi on kaurisvauvojen yleisnimike.
Noh, aiheeseen...joulukortteihin. Kauppojen joulukorttivalikoima on vuosi vuodelta kammottavampi. Imeliä, tökeröitä ja ärsyttävällä tavalla lapsellisia kortteja tulvii joka paikassa. Enää ei ole varsinaista koulukuntaa joka kuvittaa postikortteja. Ennen oli ihan erillisammattinimike: postikorttitaiteilija. Nykyään kortilla ei ole niinkään taiteellista arvoa. Se on vain viestintäväline joka on saanut sekin siirtyä bittikortin tieltä(jolla vielä vähemmän tunnearvoa). Onneksi sentään on pikkuputíikkeja jotka myyvät painoksia vanhoista kuvituksista.Ei kommentteja: