tiistai 28. marraskuuta 2006

POIKKITAITEELLISTA ANALYSOINTIATIITUKSEN RÄPSYJÄ :)
Tiitus about 2-vuotiaana tuossa näpsimässä kuvia itsestään. Löydettiin nuo kuvat vaan yhtenä aamuna kamerasta. Hassuja muistoja siis tallentunut!
ARTSYA?!

Artsy fartsy oli kai tuon suuntauksen nimitys missä kuvataan arkisesti, hienostelematta...räpsimällä melkeinpä "summittaisesti" kuvia tilanteista ja objekteista. Eräänlaista lo-fi-estetiikkaa. jossa kuvan hienoutta tai onnistuneisuutta ei mitata millään teknisillä kikkailuilla ja sommittelullisilla lainalaisuuksilla. Aika pitkään näyttänyt pysyneen pinnalla tuo ilmaisu-trendi mediassa(ymmärtääkseni artsy fartsy-tyyli käsittää valokuvan lisäksi muunkin kuvallisen ilmaisun. Lapsekas, kyhäilty asioiden dokumentointitapa kai se punainen lanka? Kitsch on vähän samansukuinen alalaji...tosin hieman "muovisempi" ja räikeämpi näkemys jossa asioita korostetaan mauttomuuden rajoilla.). Alkujaan nuo oli täysin marginaali-ilmiöitä...Yllättävän moni ug-ilmiö on nykyään pulpahtanut massatrendiksi...

...aasinsiltana aiheesta mm. kierrätysdesign. Kirpparit ja tuotteen eettinen elämänkaari kiinnostavat nyt monia mikä on ilahduttavaa. Varsinainen kultakausi meneillään. Itse tunnen myös valtavaa kutsumusta ja tyydytystä luoda mieluummin jo olemassa olevista, eletyistä materiaaleista kun niillä on tavallaan käyttötakuu varmistettu. Jos tuote on kestänyt jo vuosia niin kestää edelleen. Kiehtovampaa pyrkiä minimoimaan maailman jätetaakkaa ja maksimoimaan siitä koituva hyöty ja ilo. Käsityöläisellehän eletty maailma on valmis aarreaitta.

Tekevän Valmu lehdessä oli juttu nimeltä "Fiilis 05 - Ekotekoja" sivulta 4 ->. Siinä taannoinen kollegani Netta Pehkonen Eco Center-kierrätyskeskuksen työharjoittelyjaksolta ajattelee tismalleen samoin kuin itse ajattelen.
******************************************************
Tiitus sai siis meidän vanhan pikku palikkakameran omakseen kun hommasimme järeämmän vehkeen. Tuo on siis Canon EOS 400D. Menee vielä jonkun aikaa kunnes opin saamaan irti enemmän sen kaikista hienouksista. Pitää hieman kerrata suljinaika- ja aukkosäätöjä yms. perusasioita.

Äidin filmijärkkärillä olen kuvaillut aika paljon mutten ole koskaan juurikaan kokeillut mitään erikoistaidepläyksiä ottaa. Itse joskus hommasin halvalla käytetyn Chinon-kameran ja siihen kuului objektiivilaukku, jossa makro-, laajakulma- ja teleobjekstiivit + ulkoinen salamalaite. Kamera jumiutui jossain vaiheessa käytössä ja appeni koitti sitä muistaakseni korjatakin mutta jumissa edelleen. Kameralla tuli kyllä hienoja kuvia ja objektiivit toimi. Harmi vaan kun objektiivit lepää tyhjänpanttina tuolla varastossa.

Objektiivit on kyllä hurjan kalliita noin muuten ellei satu saamaan mäihällä käytettynä hyvään hintaan. Tähän Canoniin näyttäisi olevan aika hintavia putkia. Oikeastaan käyttöä olisi eniten laajakulmalle ehkä joskus tulevaisuudessa että voisin kuvata mm. isompia töitäni koneelle arkistoon. Tällä peruslinssillä kyllä meikä pärjäilee aika pitkälle noin muutoin kun en ole mikään älytön kuvahifisti. :)Tiitus on kuvaillut innokkaana "uudella" IKIOMALLA kameralla. Hih, aikamoisia paparazzi-otoksia hän on räpsinyt! Ei voinut kuin hekotella! "Hahahaha..otin kuvan roskapusseista tuolla keittiössä!" Tiitus räkätteli viimeksi. Voi kamala mitä kaikkea kaameuksia se on mennyt ikuistamaan...kaikki meidän nolot puolet esiin rohkeasti!? ;D Jääköön se roskiskuva esittelemättä, eh.

Tiitus kuvasi äitin ihmettelemässä säätöjä..

Ei kommentteja: