keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

LETTUJA JA LOHIPIHVEJÄ

.


Mikä sen ihanampi kesäaamiainen kuin kasa lettuja! Muutama päivä sitten paistoimme niitä muutoin normaalien lettujen tapaan mutta maidon tilalle laitoimme pähkinä-sesam"velliä" koska maito sattui olemaan sillä hetkellä loppu. Sokerin tilallekin laitoimme hunajaa ja vaniljasokerissakaan ei säästelty. Lopputuloksena olikin tavallisia lettuja moninverroin maukkaampi versio!









Tähän ei päättynyt kesäkokkailu. Saimme ennen juhannusta isäni kalastaman lohen ja valmistimme siitä makoisia pihvejä. Niitä syntyi melkoinen röykkiö. Pihveistä osan säilöimme pakkaseen. Pihvejä ei olekaan tullut juuri koskaan tehtyä. Nyt voisi innostaa itseään silläkin saralla useammin!



resepti pääpiirteittäin:

1 lohi
2 munaa
loraus öljyä
1 sipuli soseutettuna
1 valkosipuli soseena
2 dl kermaviiliä
vehnäjauhoja (lisätään kunnes taikina sopivan jämäkkää muotoiltavaksi)


mausteet:

sitruunamehua maun mukaan
loraus soijakastiketta
1 rkl kasvisliemijauhetta
mexicanmaustetta
reilu ripaus mustapippuria
reilu ripaus valkopippuria
reilu ripaus tilliä


Sitten vaan ainekset sekaisin tehosekoittimella ja taikina annostellaan lusikalla pannulle "köntiksi" ja annetaan toisen puolen ensiksi hieman paistua jonka jälkeen "köntti" käännetään ja painetaan lastalla litteäksi pihviksi(paista ensin 1 koepihvi ja tarkista maku, voit vielä lisätä tarvittaessa taikinaan mausteita). Taikinasta tulee pihvejä ainakin 20, pihvin koosta riippuen.










Tällekin pikkunirsoilijalle upposi pihvit ihmeesti. Kyllähän se aina mieltä lämmittää kun itse tehty ruoka kelpaa. ;)



.

5 kommenttia:

Kesiah kirjoitti...

Kuulostaapa makoisilta teidän kesäruoat. Pitääpä minunkin tehdä lettuja tässä jonakin päivänä.

Inka kirjoitti...

Nam!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vesi herahti kielelle täällä. Nam! :)

Liisa kirjoitti...

No nyt iski nälkä! Pihvinne näyttävät herrrrkullisilta ja kalaa taas syömään alkaneena tekisi mieli kuulla ohjetta. Vai oliko lopputulos sattumien summa? Kun minä en koskaan tee ruokaa suoraan ohjeista, niin en osaa niitä jakaa eteenpäinkään.

HannaKonna kirjoitti...

Liisa: Lisäsinpä vielä reseptin tuohon muistikuvani mukaan. meillä tehdään ruokaa aika improvisoiden joten annostelut ovat joka kerta vähän erilaisia. :) Tuossa nyt suurinpiirtein viime kerran pääsisältö. Pihveistä saa erilaisilla mausteilla vapaasti omanmakuisiaan.