tiistai 8. huhtikuuta 2008

KAHVIPSYKOOSI

.

Olen ihmetellyt että miten onkaan että kahvi aiheuttaa minulle todella selittämättömiä ja sietämättömiä oireiluja. Tässä viikonloppuna tuli isäni synttäreillä nautiskeltua parisen kupposellista kyseistä ihmejuomaa ja kuinka ollakaan minulle tuli tunteja myöhemmin hirveä paniikkikohtausaalto ja todella sekava olo. Kuin todellakin jotain huumetta olisi vetänyt! Melkein aina sama juttu erinäisten juhlien jälkeen. Kahvi on kyllä hyvää ja sitä tekee sitten joskus mieli maistella kyläreissuilla kun en harrasta sen juomista lainkaan kotosalla, mutta pakko kai todeta nyt sitten että kahvista on varmaan vaan sitten kieltäydyttävä jatkossa viraisillakin. En voi ymmärtää teitä päivittäiset kahvinjuojat kuinka ihmeessä te kyseisen aineen kestätte?? Olenkohan ihan friikki kun menen ihan sekaisin juomasta? Vaikutus on kaikkea muuta kuin positiivisen piristävä.


.

5 kommenttia:

Tiukunen kirjoitti...

Oma elimistöni on vuosien säännöllisen kahvinjuonnin jälkeen jo sen verran tottunut tuohon aineeseen, että ei ihan pienistä määristä säikähdä.. :D Jos siis pysyn "vakiopäiväannoksessani* (eli parissa mukillisessa kahvia) on vaikutus positiivinen ja piristävä, mutta joskus kun olen saman päivän aikana syystä tai toisesta innostunut juomaan yhden-kaksi ylimääräistä mukillista olen saanut juuri kuvailemasi kaltaisia oireita. Ei kiva juttu..

En siis yhtään ihmettele, että tottumattomampi kahvinjuoja saisi oireita jo pienemmistäkin kahvimääristä.. On se kahvi kuitenkin yllättävän voimakasta tavaraa!

Squickie kirjoitti...

Niin, jostain syystä minua ei ole koskaan kiehtonut ajatus vakituiseksi kahvinarkkariksi ryhtymisestä. Toisaalta sitten saan kärsiä aina siitä että simahdan aikaisin illalla melkein heti lasten mentyä nukkumaan kun hetki omaakin aikaa olisi. :/ Kahvin voimalla kai useimmat perheelliset sitten selviytyvätkin ja nappaavat sitä energiaa oman ajan viettoon. Että osaakin olla ristiriitaista! :D

minja kirjoitti...

Ohhoh, ai jollakin muullakin sama homma!

Juon kahvia n. 3krt/kuussa ja noin tunti kahvinjuomisen jälkeen tulee aina todella outo olo. Yleensä myös alkaa ihan etomaan.
Jos erehdyn juomaan kahvia klo.17-18 jälkeen, herään hyvintodennäköisesti aamuyöllä, enkä saa enää ollenkaan unta.

Joskus on kiva se kupponen juoda, mutta niiden ihme oireiden jälkeen kyllä taas mietityttää että mitä järkeä sitä on ryystää kun enemmin siitä kärsii.
Jospa sitä nyt pysyisi sitten vaan tee-linjalla :)

Sipriina kirjoitti...

Mulla on aivan sama juttu, tosin mä juon aamulla parikuppia kahvia mutta jos juon päivällä kahvia tulee just semmosia paniikki, sekava yökötys ylikierros olo, ja tuntuu etten todellankaan pysty keskittymään mihinkään vaan on huono sekava olo....
Mulle on sanottu että mun kannattais jättää kahvi kokonaan pois, mutta kun toi aamukahvi on niin tapa..

Mona kirjoitti...

tuntuu, että kahvin voimalla sitä omaa aikaa saa edes pienen hetken! välillä kun ei aamulla kahvia ole, voi olla oudon apaattinen olo. ja joskus menee päiviä ilman, ihan hyvin. ja minä siis olen ollut vannoutunut teen juoja vuosiavuosia, aina! vasta vauva toi kahvin päivittäiseksi piristeeksi.
olen muuten kuullut muiltakin tosta kahvi + paniikkikohtaus -ilmiöstä.