keskiviikko 29. elokuuta 2012

SALUUNASSA





Old shelf of the boys' room

Löysimme nykyiseen kotiin muuton jälkeen talon verstashuoneesta tämän ihastuttavan vanhan hyllykön kiertoon laitettuna. Ehkä elämäni paras dyykkauslöytö! Se oli alkuperäiseltä väriltään tunkkainen, tumma harmaanvihreä. Tuli sopiva rako nyt viimein maalata tuokin hyllykkö, joten ostin purkin tähän asti monikäyttöisintä maalisävyä, Tikkurilan värikartan "capria". Samalla maalilla on maalattu myös Taikan huoneen seinät. Ei liian sininen, ei liian vihreä... Ei liian tumma eikä liian vaalea. Justiin täydellisen heleä sävy antiikkikalusteeseen. Valostui poikien kammarin hämärämpi puolisko taas pari astetta!



 Old shelf of the boys' room




Printable antique animal pictures

Netistä löytyy loistavia sivustoja, joista voi printata tarkkalaatuisia kuvia ja julisteita vanhoista opetustauluista ja illustraattikuvista. Taulut hakee vielä paikkaansa... Kaikenkaikkiaan poikien huone on ollut pitkään huone, johon ei ole jaksanut kiinnittää paljoa huomiota. Nyt olemme yhdessä poikien kanssa ideoineet asteittain kaikkea kivaa.



Globe lamp

Joskus hajonneen maapallon puolikas, josta olisi aikomus tulla kattovalaisin...



Evening meal in the "bar"

Evening meal in the "bar"

...tämän nykyisen "saluunatiskin" yläpuolelle. Tosiaan, jaettiin kirjahyllyt kahteen osaan, koska korkea hylly pimensi tilanjakajana toista huoneenpuoliskoa liikaa. Hyllyjä ei mahtunut huoneeseen sijoittamaan oikein mitenkään kahtena palana, mutta keksin sit laittaa palat "selkä selkää vasten"... Päälle sitten rakentui samalla uusi, hieman tavallista pöytää korkeampi työtaso, johon ei tietysti ollut muuta vaihtoehtoa kuin etsiä korkeat tuolit. Pojat ovat kovasti tykänneet erikoisesta pöytäratkaisustaan! Tuossa on kätevä syödä kiireisinä aamuina aamupalat ja illalla taas leppoisat iltapalat.



Thinkful



Going to sleep









3 kommenttia:

pikkukimalainen satu kirjoitti...

Voihan poikakullat, miten hieno huone!

Hanna kirjoitti...

Upea hylly ja huone! :) Ja veikeet pojat. ;)

HannaKonna kirjoitti...

Veikeitä nuo ovat, molemmat ihan omintakeisella tavallaan!

On kiva ottaa pojat mukaan ideoimaan juttuja, ettei mene ihan vaan omaksi sooloiluksi nää estetiikkahömpötykset! ;) Vaikka saahan poikia aina enemmän houkutella innostumaan... Sitten kun saa houkuteltua niin satelee tosi hyviä ideoita, joiden kanssa saa vaan etsiä sopivaa rakoa ehtiäkseen toteuttaa kaikki mitä on luvannut!