keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

ITÄRAJAN TAKANA

Neljän päivän visiitti Pietarissa on nyt ohitse. Tuossa ajassa ei ehtinyt nähdä kuin vähän pintaa kaikesta. Varmasti tulee käytyä uudestaankin! Ehkä seuraava reissu tulee olemaan enemmän vapaa seikkailureissu. Tämä matka oli ryhmämatka, mutta omaakin seikkailuaikaa oli valmiin ohjelman vastapainoksi. Metrolla tuli suihkittua jonkun verran laidemmaksikin keskustasta ja koettua silmiäavaavia tilanteita. Vastakohdat olivat tyrmääviä. Äärimmäistä rikkautta ja köyhyyttä rinnatusten. 

Mieleen painui penkille viereen istahtanut laitapuolen kulkija, joka kaivoi ristikorun paitansa alta ja selitteli elämäntarinaansa. Mitään ei tietty kielitaidottomana ymmärtänyt. Kokemattomana matkailijana sai olla hyvin varuillaan. Koskaan ei voinut olla varma millaisen ryöstötaktiikan uhriksi olisi voinut joutua. Tuolle miehelle sanottiin kuitenkin että Jeesus rakastaa häntä ja annettiin vähän rahaakin... Kello oli tuolloin jo kymmenen illalla ja kaduilla, kaukana keskustasta alkoi olla levotonta. Oli turvallisinta palata hotellille.

Tässä jotakin matkakuvasaldoa...
Going to St. Petersburg
 St. Petersburg

Tullissa odotellessa matkanjohtaja näytti vanhoja venäläisiä sotadokkareita. St. Petersburg

Rajan ylitysSt. Petersburg
St. Petersburg

Armeijan vermeitä rajan ylityksen jälkeen.St. Petersburg
St. Petersburg

Nuhjuista kylänäkymää bussin ikkunasta.St. PetersburgSt. Petersburg

Neuvostoajan korkeat kerrostalot olivat jotain käsittämätöntä. Parvekkeissa oli aukkoja ja ne melkein tippuivat. Rikkinäisiä ikkunoita oli teippailtu kasaan. Suihkuvedet tulevat ylemmästä kerroksesta alempaan. Seinistä tuulee läpi yms. Sääliksi käy ihmisiä, jotka noissa todella joutuvat asumaan. Talot on tehty aikoinaan väliaikaisiksi, mutta jätetty kuitenkin lahoamaan. Viereen nousee rikkaamman väen asuntoja.
  St. Petersburg
St. PetersburgSt. PetersburgSt. Petersburg

Bussin ohi sujahtaneita säiliöjunia ja lava-autoja. Olen hulluna tuollaisiin ruosteisiin, kuluneisiin pintoihin ja leimasinnumeroihin ja kirjaimiin! Niitähän Venäjällä riittääkin!St. Petersburg

Terijoen hiekat. Rantaviivaa jatkui loputtomiin. Upea paikka!


St. PetersburgSt. Petersburg

PIETARISSA


St. Petersburg

Majoituimme hotelli Moskovassa, joka on  neuvostoajalla rakennettu. Sisustusmateriaalit ehtaa 70-lukua. Aulojen kokolattiamatot olivat vekillä, huoneissa oli aika hämärää ja klohmuista, mutta ei me mistään hienouksista haluttukaan maksaa. Hotellin sijainti on kuitenkin parhaalla keskeisellä paikalla, joten joka suuntaan pääsi suunnistamaan helposti.


St. Petersburg
St. Petersburg

Näkymää huoneemme ikkunasta.St. Petersburg

Pyhän kolminaisuuden katedraali. Huikean siniset kupolit! Kuva ei välitä juurikaan niin hyvin rakennusten vaikuttavuutta millaisia ne olivat silmin nähtynä.


St. Petersburg

Aleksanteri Nevskin luostari hotelliamme vastapäätä.St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg

Iltatunnelmaa Nevskin luostarin puistossaSt. PetersburgPIETARHOVISSA


St. Petersburg

Täällä tuntui kuin olisi Taivaan porteille saapunut! Jotain aivan uskomatonta... Paratiisi maan päällä.St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg

Aatamia esittävä patsas.


St. Petersburg
St. PetersburgSt. Petersburg
St. Petersburg

Vanhan ajan karuselli keskellä ostoskeskusta.St. Petersburg

Eräs Fontanka-joen ylittävistä viidestätoista pitsikaidesilloista.St. Petersburg

Hupaisa rautaportti jossain Nevski prospektilta eteenpäin mentäessä.St. Petersburg

Metrotunnelissa


St. Petersburg

Jokainen yksityiskohta on kaunista ja koristeellista. Suomessa kaikki tuntuu tylsän suoraviivaiselta!St. Petersburg

Pyhän Anastasian laupeudentalon katulasten vastaanottokoti, jossa mieheni on ollut kuutisen vuotta sitten kunnostustalkoissa. Kuulemma julkisivu on rapautunut huomattavasti viime käynnistä. Paikallisilla ei ole varaa ylläpitoremontteihin, joten on hienoa, että suomalaiset seurakunnat osallistuvat auttamistalkoisiin.St. Petersburg

Muistomerkki vastaanottokodin pihalla.


PIETARIN ROSOISEMMAT KASVOT


St. Petersburg
St. Petersburg

Viranomainen auttamassa köyhää vanhusta.


St. Petersburg

Raunioita


St. Petersburg

St. Petersburg

Ei ihan turvallisimmasta päästä oleva parveke...St. Petersburg

Pelottava! Mikä onkin...St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. Petersburg
St. PetersburgSt. Petersburg

Näytti olevan paikallisten kauppiaiden yleinen tapa mainostaa maalaamalla katuun puhelinnumeroita ja muuta.Miehellä on lomaa vielä tämä viikko, joten nyt nautitaan vielä siitä ja jälki-intoillaan vielä venäläisestä kulttuuriannista! Venäläisiä elokuvia ja animaatioita on tullut katsottua ja musiikkia kuunneltua. On sitä kiva olla kuitenkin kotona!


4 kommenttia:

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Vau, oottepa olleet antoisalla reissulla. Upeita kuvia. :)

Kepulaisen äiti kirjoitti...

Tulipa matkakuume Pietariin;)!

Hitunen kirjoitti...

Kuviesi myötä tuli todella ikävä Pietariin, jossa olen parin piipahduksen verran joskus ollut,samassa hotellissakin, mutta se kunnon reissu odottaa vielä. Juuri katselin velipojan liki 1000 kuvan kavalkadia Pietarin matkaltaan, joten pakko kai alkaa suunnitella reissua! Kiitos innoituksesta sinulle!

HannaKonna kirjoitti...

Minulle nousi oikea Venäjä-kuume tuon matkan jälkeen. Mies onkin jo intoillut aiheen parissa pitempään ja käynyt Pietarissa useita kertoja aiemminkin, lähinnä työmatkoilla. Mutta nyt sai minutkin hurahtamaan ja tämä taitaa muodostua yhteiseksi harrastukseksi! :)

Mielessä on into liittyä Suomi-Venäjä -seuraan ja oppia ehkä vähän kieltäkin, että seuraavalla reissulla paremmin selviäisi. Se on jännä, että se vaatii tiettyjä syvempiä intressejä maata ja kulttuuria kohtaan, että matkailu todella innostaa. En ole koskaan ollut oikein matkailijaluonne vaan kotijumittaja... eikä tilaisuuksia ulkomaanmatkailuun ole edes avautunut, mutta luulen, että lähivuosina tulen paikkaamaan aukkoja tällä saralla. :)