torstai 27. marraskuuta 2008

NUKEN RETROKORSETTI (tutoriaali)

.Tässä taasen pientä tutoriaalinpoikasta "riesaksenne" hyvät lukijat. ;) Korsetin valmistus oli niin kivaa ja yllättävän helppoa että haluan jakaa ilon kanssanne! Korsettia ommellessa heräsikin kysymys olenko nukkemuotoilu- vai vaatetuskoulussa?!
NÄIN SE MENI...


Ompelin päällispalat yhteen...


sekä vuoripalatSilitin saumat auki


Nuppasin vuorin ja päällisen saumat kohdilleen, saumanvarat sisäänpäinOmpelin kappaleet kiinni toisiinsa saumojen päältäVuorikankaan ylimenevä pala jäi nyörityskaistaleen taittovaraksi


Kaistale ommeltuna korsetin sisäpuolelle

Sisä- ja päällispuoli kiinni toisissaan.


LUITTAMINENKorsetin tukiluina käytin napakasta muovisesta pakkausnauhasta leikattuja n. 1,5 millin suikaleita.


Luille ompelin kujat kiinnityssaumojen molemmille sivuille (lukuunottamatta keskietusaumaa). Kujien tulee olla noin millin luuta leveämmät.


Korsetti luitettuna.Suljettuna edestä...ja takaa. Muoto alkaa jämäköityä.
VIIMEISTELYOmpelin pienenpienen pitsinauhan korsetin yläreunaan.


Pitsinauhan ompeleen päälle n. 3cm leveän silkkinauhan.....jonka taitoin reunan yli ja ompelin käsin näkymättömin pistoin sisäpuolelle.Samaan tapaan silkkinauha tuli myös alareunaan.


Viimeiseksi "sirkkojen" kiinnitys puristuslaitteella kiristysnyöriä varten. Nyörinä on tässä tapauksessa eräästä hameesta irti nipsastu ripustuslenkkinauha. Kiitos luokkakaverille hyvästä nauhavinkistä! ;)VALMIS!

Nyt korsetilta puuttuu enää vain kantaja! Soma, retrohenkinen tyttönukke voisikin olla sitten seuraava projekti klohmujen peikkojen jälkeen...

5 kommenttia:

upa kirjoitti...

Tosi hienosti keksitty ja toteutettu!

violet kirjoitti...

Hineo!
Leikkaan melkein kaikista vaatteista nuo samaiset nauhat pois - ja käytän jotenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, korsetti heräs lopullisesti "henkiin" tolla nauhalla. Minäki leikkelin irti kaikki ripustusnauhat ym sen Nipan viestin jälkeen ;-)
Tinatski

Liisa kirjoitti...

Sama täällä, nauhat leikkelen ja laitan ompelulaatikkoon.
Korsetin teko vaikuttaa yhtä työläältä, kuin oikeankin, isomman korsetin. Monta vaihetta miniatyyrivaatteessa, mutta on se sitten hienokin. Olet niin taitava.

Ilona Vlasenko kirjoitti...

Ihana korsetti!