keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

ELÄMÄNI TUOLILLA

.
Osallistuinpa monien muiden tavoin tähän hauskaan elämä tuolilla-haasteeseen jossa esittelen oman elämäni keskeisimmät esineet. :) Valitsin tuoliksi askeettisemman pikkutuolin jotteivät esinevalinnat pääsisi rönsyilemään liikaa! Numerojärjestyksessä selitykset minuuteni sisällöstä. Kukin esine kuvaa isompaa kokonaisuutta symbolisesti.1. VAATTEET: Tämä kirpparilta löydetty tunika lukeutuu varmaankin eniten käytettyjen vaatteiden kirjoon. Tällä hetkellä minulla ei ole kovin paljoa vaatteita vaan muutamia joita käytän ahkerammin. Olen koittanut vaatteissa panostaa valikoituihin suosikkeihin, käytännöllisyyteen, laatuun ja kestävyyteen, en hillittömään määrään.

2. KASVIT: Tuo rahapuu ei ole nyt aivan parhaassa kukoistuksessaan mutta se kuvaa rakkauttani kasveihin ja luontoon.

3. KORUT: Niitä en omista myöskään paljoa koska en osaa käyttää koruja arjessa. Muutamat helmet, rannekoruja ja korviksia löytyy. Kuvassa Ilosaaresta muistoksi ostettu rannekoru spiraalimaiseen rautalankaan pujotetuista punaisista kivistä sekä kirkkaanpinkit muovihelmet.

4. MUSIIKKI: Musiikki on minulle kuvallisia visioita herättelevä, rentouttava tai energisoiva voima, elämän henkinen välttämättömyys. Mies tekee musiikkia myöskin. Musiikki on oleellinen osa elämäämme. Levyjä on vino pino sekä vinyyleinä että CD:inä. Kuvassa pari itselleni muistoja herättävintä levyä; Bonobon "Dial M For Monkey" ja Four Tetin "Rounds".

5. LAPSELLISET, SULOISET PIENET ASIAT: Sisäinen pikkutyttö kaipaa ympärilleen naiiveja esineitä ja kauniita leluja!


6. ASTIAT & DESIGN: Mukit kuvaavat intohimoista keräilyharrastustani ja ehkä sitä naisellista kodinhengetär-puoltani, kaipuuta arjen kauneuteen.

7. KENGÄT: Kengissä yhdistyy useimmiten käytännöllisyys ja leikkisät värit. En kuulu korkokenkien kuluttajiin. Tunnustaudun tennarifaniksi. Kengän täytyy olla ehdottomasti rento ja mukava, toki naisellisuutta unohtamatta. ;)

8. KANKAAT: Nyt päästäänkin lempiaiheeseen! :D Olen hulluna ihaniin kankaisiin ja keräilisin niitä mielelläni kaapit täyteen jos en toppuuttelisi itseäni! Kankaiden kanssa taiteilu on kuin maalauksen tai kuvanveiston siistimpi muoto jossa työn voi keskeyttää helposti ja jatkaa kun huvittaa.

9. VALOKUVAT: Kaikenlaiset kuvat puhuttelevat minua sanojakin enemmän. Kuva on itselleni sanoja syvällisempi ilmaisutapa.

10. LAUKUT: Näitä on luonnollisesti monia. Suosikkia en osaa nimetä.

11. KIRJAT: Taide-, käsityö- ja sisustuskirjat kuuluvat kirjahyllyn pyhään kokonaisuuteen. Kirjoihin voidaan laskea myös lukuisat leikekirjat joihin kokoan itseäni kiinnostavia ideoita ja inspiraatioita lehdistä. Hyllystä löytyy myöskin runokirjoja, psykologisia ja filosofisia oppaita sekä Raamattu. Romaaneja ja fiktiivistä kirjallisuutta en niinkään harrasta.

12. ELOKUVAT JA ANIMAATIOT: Pienenä katsoin paljon mieleenpainuvia animaatioita haaveilin jopa animaattorin työstä. Yhä animaatiot ovat minulle tärkeitä ja kyseinen taide perinteisessä muodossaan on melko uhanalainen laji nykyisenä 3D-animaation aikakautena.
Oikeista elokuvista eniten kolahtaa marginaalimmat taide-elokuvat, koskettavat elämäntarinat sekä omintakeinen brittiläinen huumori. Tieteelliset ja historialliset dokumentit voidaan varmaankin vielä mainita tähän loppuun intressien kohteina.


Tässäpä värikäs persoonani tuolilla (ja hieman rönsynneenä lattiallekin!) pääpiirteittäin!.

4 kommenttia:

minja kirjoitti...

Ihanaa, ihanaa! Kivaa oli nähdä sinunkin kuvasi ja lukea tämä postaus!
Mulla oli täsmälleen samat vihreät tennarit, mutta niistä kului jo pohjat puhki...hmmmm, kuinkahan paljon oikein kävelen kun ne 3 paria villasukkiakin räjähtivät parissa kuukaudessa :D

Ihania kankaita!

Meillä on täsmälleen sama elokuvamaku, mutta brittihuumorista en niinkään välitä. Muuten osui ja upposi :)

Squickie kirjoitti...

Hih, arvaapa olenko kuullut tuon kommentin brittihuumorista moneen kertaan! :D Taidan olla ukkelini kanssa ainoita laatuamme jotka diggaavat täpöllä absurdia brittihumouria ja monty pyyttoneita!

Hei Minja, saitko muuten sen kattilamalin?! :O Taisi tulla hieman iso se kuva ainakin! :D ...Eräs frendini kun vaan varoitteli minua että jippii hukkailee maileja ym. Kääks.

Anonyymi kirjoitti...

En ole saanut :O Ehkä se on parasta lähettää gmailiin eli minja.viitamaki@gmail.com
Jippiissä on aika vähän aina tilaa että voipi olla ettei ole mahtunut!

minja

Suolaaja kirjoitti...

Tässäpä mielenkiintoinen tuolikuva selostuksineen! hauskoja juttuja,esim. animaatiot.Mulle kyllä brittihuumorikin kolahtaa, heh. Harmi vaan kun ei oo telkkua enää...