keskiviikko 5. joulukuuta 2007

VENÄLÄISTÄ SETTIÄ OSA2

.


Onpas taas ehtinyt vierähtää pieni tovi ennenkuin ehdin jälleen virtuaalimaailman pariin. Tässäpä nyt jatkoa Venäjä-sarjaan ja lupailemaani kuvasaldoa äitini venäläisistä astia-aarteista!Kukko-muki joka matsaa melkein täydellisesti siihen kirpparilautaslöytöön!


Mansikka-kulhosta olen syönyt monet lapsuuteni aamupuurot. Tämä ei ole venäläinen astia millään muotoa mutta piti tässä kummiskin esitellä nostalgian vuoksi kun niin ihana!


Ihana on tämäkin <3


Kullan hehkua ja sinistä mystiikkaa


Ylellinen teehetkiKannu kuin aladdinin taikalamppu.

3 kommenttia:

Mona kirjoitti...

Museotädin tarkka silmä jäi heti kiinni kultasomisteisiin sinisiin kuppeihin. Näitä olen nähnyt ennenkin! Nehän ovat Lomonosovin tuotantoa, olisivatkos olleet jostain seitkytluvulta asti tuotannossa? Siitä alemmasta yksinäisestä kupista en ole varma. Tiedätkö itse? Onko äitisi matkaillut aikanaan Venäjän-maalla hakemassa näitä astioita?

Squickie kirjoitti...

Kiitos infosta. :)En ole tullutkaan koskaan kyselleeksi astioiden tarkkaa alkuperää. Mummini on niitä eläessään tuonut Venäjältä kun matkusteli paljon mm. Karjalassa, entisellä asuinseudullaan. Nyt astiat ovat luonnollisesti äitini omaisuutta.

Kultakoristekupeista tykkään kyllä erityisesti kun ovat muotoilultaan niin simppelit. Monet venäläiset astiat kun on muotoiltu melko koukeroisesti ja pinnaltaan reliefimäisesti. Siinä kohtaa muutoin suhteellisen koristeellisen makuni raja ylittyy. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ooooh such lovely cups