lauantai 18. lokakuuta 2008

MUSAHAASTE

.


Tämä onkin mieleinen haaste johon oli ihan pakko liittyä. :)Säännöt: Listaa viisi laulua, joista pidät tällä hetkellä. Ihan sama, mitä genreä ne ovat, millaiset sanat niissä on tai ovatko ne edes hyviä, mutta niiden täytyy olla lauluja, joista todella nautit tällä hetkellä. Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!


Mieleeni nousivat oheiset viisi kappaletta. Kuuntelen paljolti melko melankolista ja instrumentaalia elektronispitoista musiikkia. Nämä biisit ovat koskettaneet minua tavalla tai toisella. Kuulun ihmisiin joka kuuntelee musiikkia kokonaisuutena. En tuijota vain sanoihin tai muuhun yksittäiseen juttuun. Tykkään kuunnella musiikkia monesta eri näkökulmasta katsoen ja löytää monesta eri musiikkilajista ne kiinnostavat jutut. Yhdistävä piirre musiikkimaussani on varmaankin dramaattisuushakuisuus. En kuuntele useinkaan yltiöpirteää musiikkia... Jokin koskettava elementti minun pitää yleensä aina löytää.

Sia: Soon Well Be Found


Soon Well Be Found - Sia


Tykkään paljon Sia:n persoonallisesta äänestä ja omaperäisestä visuaalisuudesta.
Bonobo: Noctuary
Tähän kyseiseen Bonobon biisiin liittyy muistoja. Bonobo edustaa minulle ehdotonta instrumentaalimusiikkiklassikkoa johon ei ikinä kyllästy.
Ochre: 111Ochre edustaa tyylilajia nimeltä IDM(=Intellectual Dance Music). Monista IDM-artisteista Ochren kuulaan sävykäs musiikki on kolahtanut minuun voimakkaimmin. Tämän kappaleen jousiosuudet ovat lumoavia.
The Cinematic Orchestra: Man With The Moviecamera
The Cinematic Orchestra maalailee vahvoja ja nimensä mukaisesti elokuvamaisia tunnelmia. Musiikkia joka sopii syksyisiin fiilistelyiltoihin.
4 Hero: Les Fleur4 Heron musiikissa korostuvat mahtipontisen toteutuksen lisäksi myös hienot sanoitukset. Eritoten tässä biisissä on jotain erityistä voimaa ja toivoa.
En nyt kierrätä haastetta sen kummemmin. Napatkoon ken tahtoo. :)
.

4 kommenttia:

Power Up Love kirjoitti...

Great videos. Hello from America:)

Peanut kirjoitti...

Sia sai karvani pystyyn. Tiedä kumpi sen teki, musiikki vai video...

Miia kirjoitti...

Itsekin ihastuin täysillä tuohon Siaan! aivan ihana. Olen huudattanut sitä nyt jo varmaan kymmenettä kertaa putkeen :p Ja tuo Bonobo, mahtavaa hengailumusaa! En olekaan edes tiennyt ennen kyseisistä artisteista. :o

Squickie kirjoitti...

Peanut: Toivottavasti karvat nousi pystyyn positiivisessa mielessä! ;)

Miia: Kiva jos tykkäsit! :) Kuuntelen yleisesti ottaen melko marginaalia musiikkiosastoa ettei varmaan monetkaan artistit ole kaikille tuttuja. Muusikon kanssa eläessä näet löytää ja kuulee monenmoista mielenkiintoista matskua. :)

Jos kiinnostaa niin voin joskus vaikka polttaa levyllisen jotain herkkuja. :) Meillä on kaikkea jänskää musaa niin hirveesti koneella... Mielelläni jaan löytöjäni muittenkin iloksi! :)