keskiviikko 16. tammikuuta 2008

LAPSEKASTA LUKEMISTOA

.


Jatkanpa vielä postauksen verran tätä aloittamaani kirjateemaa. Vielä siis pieni katsaus lastenkammarin kokoelmiin...Aluksi mainitakseni, muutama kirja on mieheni vanhempien aikaisia muistoaarteita, joten ne eivät ole täysin omistusyksilöitäni. Joitakin vanhoja helmiä kuten Mm. alkuperäistä 60-luvulla julkaistua kirjaa "Kuinka myyrä sai auton" en uskalla lasten käsittelyyn edes antaa koska kirja vaatii hellävaraista restaurointia parin muun yksilön ohella. Ne odottavat kirjahyllyn päällä vain oikeaa aikaa...

Olen muuten miettinyt yhtä seikkaa...Että raaskiiko kovin vanhoja antiikkikirjoja edes päällystää kontaktimuovilla? Jos kyse on siis jo niin hauraista teoksista ettei riitä pelkkä pieni teipillä korjailu? Tuntuisi että menee se vanhan kirjan ja pahvikannen tuntu pilalle muovitettuna...Jäävätkö ne lastenkirjat sitten "kosketaan vain silkkihansikkain"- jäännöksiksi hyllyyn lepäämään? Joitain vanhoja painoksia Tammen Kultaisista Kirjoista olen vielä uskaltautunut päällystämään koska kirjojen ilme ei siitä mielestäni ole pahentunut. 60-luvulta alaspäin mentäessä mielestäni kirjoihin ei vaan sovi muovitus...Jaiks, olenkohan liian hysteerikko asian suhteen??

Hyllyn sisältöä kokonaisuudessaan.
Joitakin valikoituja suosikkeja
Tämän kirjan äiti osti minulle omaksi nimikkokirjaksi ja muistaakseni joskus toisen kappaleen samaisesta kirjasta kastelin ihan turvoksiin että piti ostaa uusi tilalle. Onneksi tämä kappale säilynyt sitten suhteellisen hyvin. ;)Oi, tämän kirjan kuvituksista tykkään myöskin..Olisi ihanaa löytää lisää Margaret Tempestin kuvittamia juttuja.Iloinen klassikkoTämän ystäväni lahjoitti pojille joululahjaksi. :)Elsa Beskowin kuvitus on aina yhtä ihailtavaa
Nämä molemmat ylhäällä ja alhaalla ovat löytöjä lähikirpparilta.

Nämä taasen anopin lapsuuden kirjoja.Uudemmat suosikitKyllä naureskelin itseni kipeäksi kun luin tätä esikoiselle! Hillitöntä ratinointia. :PTässä aika samaa pähkähullua tyyliä edustava kirja! Suosittelen kyllä melkeinpä jokaisen lapsen hyllyyn. Taattu päivän piristäjä!
.

5 kommenttia:

minja kirjoitti...

Oijoijoi! ihan mahtavia! Sinulla on kauheasti kirja-aarteita.

Täytyykin käydä katsomassa löytyykö meidän suomalaisesta vielä makkarapiruettia. Harmittaa etten joulukuussa ostanut kun olivat halvennuksessa.

Muovitukseen en oikein osaa vastata. Itse en ehkä lähtisi muovittamaan ja pitäisin niitä juuri jossakin kaapin päällä, mutta toisaalta ne menevät sitten "hukkaan". Hmmm...vaikeaa :D

violet kirjoitti...

En laittaisi (enkä ole laittanut) muovia vanhoihin kirjoijin. Toisaalta en myöskään pidä mitenkään silkkihansikkailla vaan normaalisti käsitellään, mutten en tietty ihan vauvan syötäväksi antaisi;-)

Makuasioita, nämä.

Squickie kirjoitti...

Violet: Hih, joo onneksi ei ole tullut syödyksi meidän kirjat jollain ihme mäihällä vaikka ovat aika rennosti vaaravyöhykkeellä pyörineet! Tussitöhertelyltä ei ole kyllä ihan vältytty, mutta elämäähän se vain...Kirjat vaan on se viimeinen "saareke" jota koitan edes jotenkuten suojella kun melkein kaikki muu tuppaa tuhoutumaan termiittien käsissä. ;)

Hmmm, päällystysongelman kanssa olen päätynyt kompromissiin että vahvistan muovilla vaan huonokuntoisimpien kirjojen selkämykset..kun niille on kuitenkin pakko jotain operaatioita tehdä. Konservaattorin taidot koetuksella!

Minja: 3 euroa maksoi Piruetti Prisman alessa täälläpäin. Aika pian ne kyllä loppuikin... Kirjakaupan alekin kuumotteleepi vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, voitko kertoa vähän lisää capitol k:sta, vaikutti kiinnostavalta!
Kiva blogi sinulla.
Terveisin Lotta

Squickie kirjoitti...

Lotta: Hmm, mitähän oikein tähän infoaisin ..? Capitol K. on brittiläinen indierock artisti joka tekee elektronista, IDM ja lo-fi-sävytteistä materiaalia.

Sain joku aika sitten kaverilta Capitolin "Island Row"-albumin ja siitä sain itse vihiä artistista. Vastikään kuulin vasta Capitolin ekan "Sounds Of The Empire"-levyn ja pari viimeistä albumia ja voin sanoa että eka levy kolahti tyylillisesti eniten minuun . Sellaista hämyä instrumentaalimatskua.. Muilla levyillä on enemmän vokaalijuttuja.

Discogs.com antaa enemmän varteenotettavaa infoa kaikesta mielenkiintoisesta musiikista! :) Kiva kuulla että mielenkiintoinen musiikki kiinnostaa ja tykkäilet blogistakin. :)