torstai 24. tammikuuta 2008

INKKARIMEININKEJÄ

.

Buffalo Bill ja kumppanit seikkailevat äidin vanhassa keräilyvihkossa joka oli myös vielä pakko lisätä tähän keräilykuva-aiheen jatkoksi.

Tuollaista pyssyn paukutteluahan tuo on ja amerikkameininkiä mitä hieman vierastan tyylilajillisesti, mutta kuvat ovat ihan hienoja ja aikansa fanituksen kohteita. Noissa vanhoissa Billeissä vaan on asetelma juuri sellainen tyypillinen: amerikkalainen valkoihoinen sankari taistelee inkkareita vastaan ja ampuu laumoittain intiaanien riistaa, puhveleita (sankarillista?). Korni yksityiskohta kuulemma on etteivät mukavuudenhaluiset valkoihoiset todellisuudessa edes syöneet eläimiltä kuin kielet ja jättivät kokonaiset puhvelien ruhot intiaanien maille mätänemään...

Hieman toinen asetelma on vissiin Hopeanuoli-sarjiksissa joissa pääsankari on intiaani. Kuten mainitsin, länkkärit eivät niinkään ole kuuluneet koskaan suosikkeihini juuri missään muodossa, joten pienoinen musta aukko jäänyt sivistykeen asian tiimoilta.
Pyssyt paukkuu ja puhvelit kaatuu
Stooria
.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tuo keräilyharrastus vuosikymmenien takaa on mukava katseltavaa aiheesta
huolimatta. Nykyään näin tietsikka ja dvd-tarjonnan keskellä ovat kiiltokuvat mennyttä aikaa. Se nousee taas jossain vaiheessa ns keräilyarvoonsa. Joten pidä kuin kukkaa kämmenellä noita mukavia muistoja, joita olet saanut.