maanantai 27. joulukuuta 2010

KIRJAHYLLYN SIIVOUSTALKOOT


Biblical books


Yhä enemmän kirjahyllyssä tilaa ovat raivanneet erilaiset hengelliset kirjat. Oikeastaan vasta nyt on tullut tarve varsinaisesti siivota hyllyistä kirjoja joiden arvomaailma ei edusta enää elämäni nykytilannetta. Onko tuo sitten tarkoittanut sitä että jotenkin on halunnut alitajuisesti pitää kiinni joistain entisen elämän synnillisistä tai epäsuorastikin tai piilevästi synnillisen elämän puolestapuhuvista elementeistä?

Jokatapauksessa nyt olen valmis luopumaan kaikesta mikä muistuttaa jostain sellaisesta mitä en pysty enää uskon pohjalta allekirjoittamaan. Pois siivottavien kirjojen mukana lähtee myös vuoden 1992 raamatunkäännökset, joita olen itse uskoni alkuajat lukenut, mutta havahtunut nyt käytännössä siihen tosiasiaan että kyseisen käännöksen lukeminen sekoittaa ajatuksia koska kirjoitukset ovat kömpelösti rautalangasta väännettyjä.

Kaikenkaikkiaan enemmän pitäisi lukea kirjoja mitä tähän asti on perheen parissa ehtinyt. Se on valitettavaa, mutta osittain myös omaa laiskaa organisointikykyä. Väsyneenä sitä tekee mieluummin kaikkea turhanpäiväistä...
3 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Oletpas ollut reipas. Minun pitäisi lukea paljon enemmän, mutta tuntuu että tämä perhe-elämä vie nyt niin paljon aikaa, ettei oikein kerkiä. Ehkä sitten myöhemmin.

tinttarus kirjoitti...

Elämässä on hyvä toisinaan karsia ja järjestellä. Selkiyttää ajatuksiansa.
Tuon "erilainen joulu" postauksesi tiimoilta toivotan ONNEA! Kolmen vuoden taival minulla takana. :)
Tällä polulla on hyvä olla.
Siu sinun päiviisi!

HannaKonna kirjoitti...

Sarppu: Selvennän hieman etten ole suinkaan lukenut paljoakaan kirjoja! Puolisoni on enemmälti hengellistä kirjallisuutta lukenut ja kerännyt. Minä vasta aloittelen luku-urakkaa. :)Hyvä jos ehtisi edes Raamattua lukea kunnolla päivittäin...

Tinttarus: Kiva kuulla! Kyllä uskoontulo on ollut parasta mitä elämässäni on tapahtunut. :) Tai mitä kelle tahansa ihmiselle voi koskaan tapahtua. Se on ehdottomasti kaunein tapahtuma.