maanantai 31. joulukuuta 2012

HETKI ENNEN VUODEN VAIHTUMISTA






Gollhouse fantasy play


Dollhouse fantasy play


Vinkki: nukkekotileikki saa enemmän väriä kun miehet astuvat puikkoihin! Kaikessa ei tarvi olla aina järkeä vaan asiat voi muuttua silkaksi fantasiaksi. "Vitsit, miten joku keksii noin hyviä visioita!?" ajattelin vain kun astuin huoneeseen. Olen itse suoranainen tylsimys!





Police


Eihän täällä tarvii tv:tä avatakaan kun äksöniä piisaa! Suoraan keittiömme ikkunan eteen parkkeerannut pollari sai mukaansa viereisen rapun naapurin.



OIKEIN ONNELLISTA, SIUNATTUA, TURVALLISTA, LUOVAA JA VISIORIKASTA UUTTA VUOTTA!






sunnuntai 30. joulukuuta 2012

KELTAINEN TALO





Doll house

Käynnissä on olleet nukkekodin maalaustalkoot. Eräs joululahjoista oli tämäkin... Taikan lempivärillä keltaisella maalataan tämä tokkiisa. Ikkunoista ja kaiteista tulee valkoiset. Kaikkiaan talossa on 4 kerrosta. Mies teki kattoon pienen muutoksen, että se aukeaa saranoilla. Valmiina kattokerroksessa oli vain pieni leikkimis-aukko takana. Vähän hankala sellaisen kautta olisi ollut leikkiä saati somistaa huonetta. 



Toy cups and plates


Toy cups and plates

Kahvilaakin on pidetty.



Mutta, mutta...

Miten voikin pieni tilanne jäädä kalvamaan niin pitkäksi aikaa alitajunnassa ettei sitä tajua kuin vasta tunteja jälkeenpäin! Tänään nimittäin kävimme kylässä erään tuttavaperheen luona. Kyläreissun loppupuoliskolla kun aikuiset pulisivat keskittyneesti keskenään, minä ja isä huomataan yhtäkkiä Taikan hiusten latvojen olevan liekeissä! Onneksi vain sekunnin murto-osan ajan! Taika oli kiivennyt pöydälle hamuamaan karkkikulhoa ja vieressä paloi kynttilä. Mikä varjelus, että tuo tapahtui ison ihmisjoukon keskellä! 

Kotona ajatus vaan kiersi ympyrää ja en voinut välttyä kauhuskenaariolta, että vastaava tilanne olisi tapahtunut Taikan ollessa yksin valvomattomassa tilassa! Hirvittävä ajatus. :( Parempi olla vaan huojentunut, että selvittiin säikähdyksellä! Olisi ollut muuten tosi ikävä aloitus vuodelle... Meillä ei taideta polttaa kynttilöitä vielä vuosiin. 





TUULETTUMISTA JA TAITEILUA





Green bowtie


Movie tickets

Joulun pyhinä päästiin pitkästä aikaa viettämään miehen kanssa aikaa kahdestaan ja hyödynnettiin joululahjaksi saamaamme elokuvalahjalippua. Nämä on niitä harvoja hetkiä vuodesta jolloin tekee mieli edes jollain pienellä tekosyyllä vähän laittautua... 





My husband's portrait acrylic colour

Kokeilinpa ekaa kertaa vuosiin akryylimaalaustakin! Mies pääsee kyllästymiseen saakka olemaan maalausuhrinani! ;) Mielessä on maalata koomiset muotokuvat jokaisesta perheenjäsenestä. Ei mikään tavanomainen kaunisteltu perhepotretti vaan joka pistää naurattamaan vuoden jokaisena päivänä. 

Siis, enpä tunnusta maalanneeni koskaan sen enempää "oikeilla maaleilla". Piirtänyt olen ja vesiväreillä maalaillut, mutta jotenkin lasten kanssa massiivisempia välineitä vaativat luovailut eivät ole tuntuneet houkuttelevilta. Olen pelännyt maalaustelineen kaatuvan, maalien joutuvan vääriin käsiin tai työn keskeytyvän epäsopivalla hetkellä, jolloin olen juuri saanut sekoitettua täydellisen sävyn ja joutuu rynnistämään jonnekin ja palatessani huomaan hartaasti sekoittamani sävyn kovettuneen paletille... No, jokatapauksessa mitä tahansa teenkin. Iltapuuhaahan se on. Tuskin houkuttelevasta päivänvalosta pääsee usein rauhassa nauttimaan. On se maalaaminen kivaa keinoauringon allakin!




tiistai 25. joulukuuta 2012

JOULUAATON JÄLKEEN





Gingerbread church
Gingerbread church

Mieheni värkkäsi näin hienon piparikirkon vanhemmilleni joululahjaksi! Ei ihan vältytty sokerin kärähtämiseltä, mutta urakka sai lopulta kunniakkaan lopun! Tyydyin toistaiseksi hoitamaan vain koristelut... 




Present for my mom

Aloitin näiden lahjasukkien neulomisen jo hyvän aikaa sitten, mutta viime tippaan silti jäi loppuunsaattaminen...


Present for my mom

Present for my mom

Present for my mom

Sukat olivat saajansa jalkaan ihan sopivat! Haasteena oli siis tehdä nilkoista puristamattomat sukat tietämättä täysin oikeaa jalan mittaa. Palmikkoneule vetää neuletta kasaan, joten oman arvion mukaan tein lisäsilmukoita, mutta pelkäsin, että jalkateräosasta tulee sitten liian lörpykkä. Eipä tullut! 



Measuring tape present decoration

Measuring tape present decoration

Measuring tape duvet cover

Poikien pakettikortteihin tein erilaisia tehtäviä. Kuvan paketissa oli viivain-aiheinen pussilakana, joten lahjanauhan keksin samaan teemaan. Pojat tykkäsivät lakanoistaan! 




Hanmade sticker book

Hanmade sticker book

Hanmade sticker book

Hanmade sticker book

Taikan mieluisin lahja oli tämä hänelle kartongista ja kontaktimuovista askartelemani tarrakirja, jossa on eri teemaisia sivuja eri tarroille. Tässä vain muutama sivu kirjasta... 



Nyt vaan ollaan ja naatitaan pienestä arjen katkosta. Tehdään kaikkea innostavaa kiireettömästi! Olen jotenkin alkanut oppia jotain hetkeen tarttumisen jalosta taidosta. Se on ollut tyystin hukassa. Huomaan nykyään tekeväni kaikkea luovaa spontaanisti mitä mieleen juolahtaa enkä vain suunnittelevani joskus kun on enemmän aikaa... En pelkää asioiden keskeytymistä vaan yritän nauttia jokaisesta tekemisen raosta! 







sunnuntai 23. joulukuuta 2012

JOULUAATTO KARKKIVÄREISSÄ






Christmas mood 3

Christmas mood 5

Christmas mood 2


Tulipahan maalattua vihdoin jouluksi keittiön punakka mäntyinen hylly ja keveni ilme heti! Aivan kuin tavarat leijuisivat jäisen pilven päällä. Tuli inspis askaroida myös joku hassu joulukollaasi pikkuromuista tyhjään "akvaariokehykseen". Näitä pitää tehdä lisää! 

Tänä jouluna on ollut ihan erilainen rento tekemisen fiilis. En ole koskaan ollut mikään jouluhössöttäjä, joten en ole ainakaan mitään suursiivous tahi ruuanvalmistus-stressejä ottanut. Ehkä ainoa jokajouluinen kiirepaniikki tulee ainoastaan siitä, että lahjavalmistelut jäävät viimetippaan. Lapsiperheessä kun koko ajan käsillä on kaikkea muuta juoksevaa rutiinia. Silmät ristissä on tullut piilouduttua öiseen yllätyspajaan.




Christmas mood 10

Laitoin illalla Taikalle kastelukannutontun hyasintin vartijaksi. Vielä illalla hyasintti oli nupullaan ja aamulla auennut kukkaan. Olikohan sitä yön aikana kasteltu? ;)


Christmas mood 11

10-vuotiaamme oli tehnyt koulussa käsityötunnilla söpön pienen kangaskuusen kulkusineen!




Christmas mood 9

Christmas mood 7

Christmas mood 6

Christmas mood 8

Saimme vanhemmiltani pienen lastenhuoneeseen sopivan kuusen, joka koristeltiin jo etuajassa. Vielä ei ole tietoa tuleeko tänä jouluna isoa kuusta olohuoneeseen. Tänään olisi viimeinen mahis hankkia... 




Gifts

Gifts

Gifts

Gifts

Gifts

Näissä kuvissa vain Taikan lahjoja, yksinkertaisesti syystä, että muiden perheenjäsenten jutut odottavat vielä käärimistä!  



Christmas mood 1

Siunattua ja rauhaisaa joulua itse kullekin!





sunnuntai 16. joulukuuta 2012

HILPEILYÄ




My husband's portrait

Tiitus 10v:n piirtämä muotokuva miehestäni. Kuvastuukohan tässä kaikki työpaineet jouluhärdellin alla? :D



 My husband's portrait

Minun, jo muutama kuukausi takaperin vaivihkaa aamukahvipöydässä suhertamani viiden minuutin pikaluonnos ukosta lukemassa lehteä. Rintamus vaan taisi tulla vähän liian ylös!





JOULUMATTO





Oriental vibe


Oriental vibe



Oriental vibe

Me ollaan oltu kesästä saakka kokonaan ilman mattoja. Taika oppi kuukausia sitten tosi nopeasti kuivaksi (käytännössä viikon sisällä), joten matoitta ei olisi tarvinnut enää aikoihin olla, mutta mattojen laittaminen on vaan jäänyt... Aloin jo keväällä virkkaamaan eteishalliin isoa pyöreää mattoa, mutta eihän se niin vain talveksi valmistunutkaan, vaikka piti! Ehkä sitten ensi kevääksi? 

Koska jouluna olisi kiva olla kuitenkin jotain lattialla niin Kodin Ykkösen mattoalesta nappasin tänään joulumatoiksi pari itämaistyylistä mattoa; kantikkaan ja pyöreän. Eihän nuo feikit kyllä aidoille vertaa vedä, mutta saavat meidän budjetilla toimia tunnelman luojina. Nähtäväksi jää miten nopeasti nämä alkavat vilistää silmissä! 

Taikan huoneeseen päätyi pyöreä versio. Taikan taikamatto!




Supercute animal fabric
Supercute animal fabric

Jyskistä löytää joskus kivoja ylläreitä, kuten nämä viiden metrin lastenkangaspakat! Kympin per pakka. Mahottoman söpöä ompelumatskua!






lauantai 15. joulukuuta 2012

TEKEMISEN FLOW




Sewing yarns
 Hand-sewing flow

Käsin ompelun flow on aika mahtava tunne. Aika vaan katoaa ja joskus se tuntuu tosi hyvältä vastapainolta arkeen. Aina ei tarvitse saada valmiiksi paljon ja nopeasti vaan on lupa nauttia tekemisen hetkestä.




Text embroidery
Golden stitches
Text embroidery

Intouduin kirjomisen lumoista! En ole yleensä kovin motivoitunut joulukoristeiden tekijä enkä yleensäkään lyhyiden sesonkien seuraaja, mutta on eri juttu tehdä sellaisia ja sen värisiä koristeita, että niitä voi pitää muulloinkin kuin jouluna.




Candy cane

 Ripaus vähän perinteisempääkin joulutunnelmaa.




Crocheted lamp shader
Crocheted lamp shader

Olin aiemmin jemmannut vuosien saatossa rikki menneistä jouluvaloista johdot talteen ajatuksena virkata joskus niistä lampunvarjostimia. Nyt sitten viimein sain toteutettua yhden illan projektina herkän talvisen varjostimen. Kristallit on kierrätetty vanhasta kristallikruunusta. Kristalleja on läjäpäin! Niistä saa vaikka mitä kivaa...

Joulun läheneminen yllättää aina. Aatto on jo ensi viikon päästä! En ole vielä paljoa ehtinyt joulunviettoja miettimään tai suunnittelemaan kun vireillä ja mielessä on ollut niin paljon kaikkia muita tulevaan vuoteen liittyviä asioita. Todellista henkistä hengähdystaukoa kaipaan. Sellaista, että saisi suljettua edes hetkeksi mielestä liikaa stressaavia juttuja. Luottaa siihen, että Jumalalla on suunnitelma ja minun tehtävä on turvata siihen. 

Jostain syystä olen ollut koko loppuvuoden aikaansaavampi kuin aikoihin! On kirjaimellisesti monta rautaa tulessa ja ehkä vaikeuksia päättää mitä sitä jämähtäisi tekemään kun kaikkea ei voi eikä ehdi...