torstai 31. tammikuuta 2008

LUMILEIKKI

.


Talven iloja mummilassa



Tiitus ja Markus-kaveri


Tärisevä kyyti





Tuulenpesä muurilla


Pikku eskimo


.

keskiviikko 30. tammikuuta 2008

HEKTISIÄ HYPERVENTILAATIOITA JA TÖLLÖTUOKIO

.



Arkea niinkuin se on.



Iltahepuli



Sipullukset



Päivän hiljainen hetki: Pikku kakkonen.





Nämä kuvat ovatkin melko harvinaista materiaalia sillä perheessämme katsotaan televisiota todella vähän. Sitäkin enemmän piisaa vilskettä ja kepposia!



.

tiistai 29. tammikuuta 2008

LEEGOILUA

.


Leegohulluus on iskenyt äippäänkin!



Youtuben ohjeet innoittivat pelihahmojen väkertelyyn. :P Palikoita ei ole tosin kertynyt vielä niin paljoa että niistä saisi mitään kovin laajoja viritelmiä. Hih, mutta noita supermario-sienihahmoja voisi tehdä melkeinpä rivin tietsikkapöydän somisteeksi. :P






.

torstai 24. tammikuuta 2008

PELIKORTTIEN LUMO

.

Ystävältä askartelukäyttöön saamilleni perinteikkäille mustapekka-korteille on julistettu ehdoton silppuamiskielto! ;) Käsky kävi esikoisen taholta joka ihastui kyseisiin kortteihin. Pakasta puuttuu kortteja joten pelatakaan noilla ei enää voi. Lapset kyllä keksivät kaikelle uusia tarkoituksia hetkessä...niin varmasti noille korteillekin. Vaikka tarkoitukset saattavatkin joskus olla aikuiselle käsittämättömiä niin tärkeitä ne kuitenkin ovat!



Kuka ei kuulu joukkoon? No musta pekka tietenkin! Onhan pelillä kieltämättä hieman rasistinenkin leima.







Hahmot ovat kyllä aina vaan yhtä hykerryttäviä.


.

INKKARIMEININKEJÄ

.

Buffalo Bill ja kumppanit seikkailevat äidin vanhassa keräilyvihkossa joka oli myös vielä pakko lisätä tähän keräilykuva-aiheen jatkoksi.

Tuollaista pyssyn paukutteluahan tuo on ja amerikkameininkiä mitä hieman vierastan tyylilajillisesti, mutta kuvat ovat ihan hienoja ja aikansa fanituksen kohteita. Noissa vanhoissa Billeissä vaan on asetelma juuri sellainen tyypillinen: amerikkalainen valkoihoinen sankari taistelee inkkareita vastaan ja ampuu laumoittain intiaanien riistaa, puhveleita (sankarillista?). Korni yksityiskohta kuulemma on etteivät mukavuudenhaluiset valkoihoiset todellisuudessa edes syöneet eläimiltä kuin kielet ja jättivät kokonaiset puhvelien ruhot intiaanien maille mätänemään...

Hieman toinen asetelma on vissiin Hopeanuoli-sarjiksissa joissa pääsankari on intiaani. Kuten mainitsin, länkkärit eivät niinkään ole kuuluneet koskaan suosikkeihini juuri missään muodossa, joten pienoinen musta aukko jäänyt sivistykeen asian tiimoilta.




Pyssyt paukkuu ja puhvelit kaatuu




Stooria




.

LISÄÄ LEFFATÄHTÖSIÄ

.


Tällaisiakin pieniä keräilykuvasia löytyypi. Nämäkin odottavat vielä edustavaa loppusijoituspaikkaa...tylsän mapin sijaan. Jonkinlaiseksi kollaasiksi kehyksiin päässevät varmastikin, aiemmin esiteltyjen parin valokuvan seuraan.




Muutamat kuvista ovat paikallisen makeistehtaan oheistuotantoa.







.

maanantai 21. tammikuuta 2008

KIEKUROITA

.


Arvatkaa mikä tämä on?

Psykedeelinen kollaasitaulu?





Eeeei...

...vaan piirtolevyt, ilmeisimmin 60-70-luvulta(?). Se tuli vastaan kirpparilla joku aika sitten ja ostin sen esikoiselle muutamalla sentillä. Ehkä noista on iloa omissakin askarteluissa! Jo pelkästään pari mukana tullutta pahvista mallikuvaa ovat kauniita.









.

torstai 17. tammikuuta 2008

NOSTALGISET LEFFATÄHDET

.


Siivoilin valokuvalaatikoita ja löysin nämä äitini vanhat keräilykuvat. Vanhojen näyttelijättärien kuvat ovat siis aitoja valokuvia ja näyttelijättärien aidoilla nimmareilla varustettuina vieläpä. Äitini nuoruudessa oli kai villitys keräillä tuollaisia kuvia. Äidillä on kuulemma jossain Marilyn Monroenkin nimmarikuva!


Taina Elg, suomalaissyntyinen leffatähti


Belinda Lee



.

keskiviikko 16. tammikuuta 2008

LAPSEKASTA LUKEMISTOA

.


Jatkanpa vielä postauksen verran tätä aloittamaani kirjateemaa. Vielä siis pieni katsaus lastenkammarin kokoelmiin...Aluksi mainitakseni, muutama kirja on mieheni vanhempien aikaisia muistoaarteita, joten ne eivät ole täysin omistusyksilöitäni. Joitakin vanhoja helmiä kuten Mm. alkuperäistä 60-luvulla julkaistua kirjaa "Kuinka myyrä sai auton" en uskalla lasten käsittelyyn edes antaa koska kirja vaatii hellävaraista restaurointia parin muun yksilön ohella. Ne odottavat kirjahyllyn päällä vain oikeaa aikaa...

Olen muuten miettinyt yhtä seikkaa...Että raaskiiko kovin vanhoja antiikkikirjoja edes päällystää kontaktimuovilla? Jos kyse on siis jo niin hauraista teoksista ettei riitä pelkkä pieni teipillä korjailu? Tuntuisi että menee se vanhan kirjan ja pahvikannen tuntu pilalle muovitettuna...Jäävätkö ne lastenkirjat sitten "kosketaan vain silkkihansikkain"- jäännöksiksi hyllyyn lepäämään? Joitain vanhoja painoksia Tammen Kultaisista Kirjoista olen vielä uskaltautunut päällystämään koska kirjojen ilme ei siitä mielestäni ole pahentunut. 60-luvulta alaspäin mentäessä mielestäni kirjoihin ei vaan sovi muovitus...Jaiks, olenkohan liian hysteerikko asian suhteen??





Hyllyn sisältöä kokonaisuudessaan.








Joitakin valikoituja suosikkeja




Tämän kirjan äiti osti minulle omaksi nimikkokirjaksi ja muistaakseni joskus toisen kappaleen samaisesta kirjasta kastelin ihan turvoksiin että piti ostaa uusi tilalle. Onneksi tämä kappale säilynyt sitten suhteellisen hyvin. ;)



Oi, tämän kirjan kuvituksista tykkään myöskin..Olisi ihanaa löytää lisää Margaret Tempestin kuvittamia juttuja.



Iloinen klassikko



Tämän ystäväni lahjoitti pojille joululahjaksi. :)



Elsa Beskowin kuvitus on aina yhtä ihailtavaa




Nämä molemmat ylhäällä ja alhaalla ovat löytöjä lähikirpparilta.





Nämä taasen anopin lapsuuden kirjoja.







Uudemmat suosikit



Kyllä naureskelin itseni kipeäksi kun luin tätä esikoiselle! Hillitöntä ratinointia. :P



Tässä aika samaa pähkähullua tyyliä edustava kirja! Suosittelen kyllä melkeinpä jokaisen lapsen hyllyyn. Taattu päivän piristäjä!




.

maanantai 14. tammikuuta 2008

YOU MAKE MY DAY-KUNNIAMERKKI

.


Suurimmat kiitokset Arleenalle, Inkiväärille ja Helinälle blogini saamasta kunniamerkistä! Yllätyinpä todella. :) Kiva saada tietää kuvieni ja tarinointieni uppoavan muihinkin. Tästä on innoittavaa jatkaa. :)

Jaiks, hankalaa on valita kymmenen muuta merkin ansaitsevaa yksilöä!

Seuraan monia blogeja aktiivisesti. En aina ehdi koneelle kovin säännöllisesti ja joskus onkin pitempiä taukoja bloggailussa. Usein vietänkin kerralla pitkän tovin selaillen blogiviidakkoa ja törmäten jatkuvasti uusiin mielenkiintoisiin tulokkaisiin jotka melkeinpä heti päätyvät seurantalistalleni!

Pienen mietintätauon tuloksena ojennan kunniamerkin seuraaville blogeille jotka ovat ilahduttaneet ja inspiroineet päiviäni:

*Arleenan Sanomat
*Chocolate Circus
*Heitteille Jättäytynyt
*Siriuksen Maailma
*Okra
*Museotädin Uudet
*Ripaus Inkivääriä
*Vintage Living
*Tilli Mössönpoika ja Muita Ihania
*Tunteellinen Pupu



.

HYLLYSTÄ LÖYTYY...

.

Kun joissain blogeissa on vilahdellut kirjahyllyjen sisältöjä niin esittelenpä pienen palasen omasta kolleksönistä. Kuten saattaa johtopäätöksen tehdä, olen ehkä enemmänkin visuaalisesti kuin sanallisesti maailmaa aistiva. Keräilen intohimoisesti mm. taide- ja lastenkirjoja. Viime vuosina lukeminen sanan varsinaisessa merkityksessä on jäänyt lasten ohessa vähemmälle mutta ehkä taas tulee aika kun ehtii syventymään siihenkin enemmän.








.