sunnuntai 30. syyskuuta 2007

SOME OF MY FAVOURITE THINGS - VALITTUJA PALOJA

.





Kun kuvailemaan intouduin niin halusin koota tähän joitakin lemppariaarteitani bloggaajien ratoksi. :)


Nämä kamut ovat löytö kirpparilta vuosien takaa. Koira on saanut tälliä villikkojemme käsissä ja on menettänyt nenunsa.


Löytö Biltemasta: veikeät vesilelut... joita on enemmänkin mutta nuo ovat suosikkini niistä.


Astiakaapin salat avoinna yleisölle! Tosin tähän yhteen kaappiin en saanut mahdutettua kaikkea. Vasta mammaksi päästyäni alkoi tämä varsinainen astiakeräilyharrastus...vajaat 5 vuotta sitten. En osaa vieläkään päättää mikä oikein on lempivärini ja sen kyllä huomaa kaapin sisällöstä. :P Keräilen kaikkea ihanan väristä ja eriparista..ehkä kaikelle löytyy joskus OIKEAAKIN käyttöä.

Oranssikeltakukallinen kuppi on minulle ehkä rakkain koska se on lapsuudenkodistani. Niitä oli toinenkin joka särkyi. Se on kursittu kokoon liimalla ja toimii kukkakippona.




Levyjä..levyjä...

Oi, nämä ovat suurin heikkouteni: lasten vinyylit! Todellinen aarre oli tuo miltei kuuntelematon Lasten Oma Levy-sarja josta puuttuu vielä yksi osa. Melkein uudenveroisia koko sarja. Vanhaa hienosti sovitettua lasten musiikkia ei juurikaan löydä kuin vinyylimuodossa.




Lastenkammarin astioita. Pieni kahvipannu(n. 10cm korkea)löytyi vanhempieni kotoa kuten myös vaaleansininen pieni voinsulatus-astia. Pikku lautanen löytyi kirpparilta.




Hello-kitty kassi

Tämä kassi on lahja pitkäaikaiselta kirjekaveriltani. Hänen kaverinsa Rinnan tekemä ihanuus. Kassiin on ilmestynyt pari tahraa kuten kuvasta näkyy... Lisää Rinnan luomuksia löytyy hänen nettiputiikistaan(joka tosin toistaiseksi on suljettu näemmä)







Päätämme katsauksen tältä erää tähän.


.

perjantai 28. syyskuuta 2007

HARMONIAN TAVOITTELUA

.



Jouduin soveltamaan erästä sisustuksen perussääntöä: Mitä et voi peittää, korosta sitä. Kun en omaa erillistä työhuonetta ja silityslauta joutuu käytännön syistä olemaan esillä makkarissa lähes koko ajan, ajattelin sopeuttaa lautaa uudella päällisellä ympäristöön. Kaapissa pyörinyt vanha limenvihreä lakana sai hyötykäyttöä.



Huomattavasti nätimpi ilmestys. Jopa Tenholla vihreä paita kuvassa! :D Hah, mikä harmonia.


.

PUNAISTA PÄÄLLE TÄNÄÄN

.



Syy löytyy mm. täältä: Punaista




Olipas kummallinen sattuma; puin aamulla mistään mitään tietämättömänä punaisen paidan päälleni jota en ole käyttänyt yli vuoteen. En käytä punaisia vaatteita juurikaan ja tuo punainen paita onkin ainoa laatuaan kaapissani...

Luinpas sitten päivän lehden ja siellä oli tuo kehotus pukea punaista päälle tänään solidaarisuuden osoitukseksi sotilasjuntan ahdistelemille burmalaisille. Olin kyllä hetken hieman pöllähtänyt tuosta vaistomaisesta vaatevalinnastani. :O :D Miksi juuri tänään satuin pukemaan juuri tuon kyseisen ainoan PUNAISEN paidan jota en pidä ikuna??


.

tiistai 25. syyskuuta 2007

KIITOS TALOYHTIÖLLE

.



Pari päivää sitten tipahti luukusta taloyhtiömme VVO:n asukaslehti. Tässä kohtaa on ihan pakko antaa täydet pisteet taloyhtiölle esimerkillisestä lehdestä! Ihan luksusta... Lehti on hyvin toimitettu ja sisältää paljon mielenkiintoista asiaa. Varsinkin ympäristöasioissa VVO:lla on ollut jo pitkään selkeä linja ja lehdessä on usein tartuttu mm. järkevää sähkön ja veden kulutusta koskeviin aiheisiin. Taloyhtiö antaa asukkaiden valita mm. käyttääkö ekosähköä.

Lehdessä on myös kivoja sisustusjuttuja sekä juttuja asukkaiden toiminnasta eri kaupungeissa. :)











:)
.

MUUTOSTA ILMASSA?

.




Ympäristö- ja ilmastonmuutoskysymykset ovat olleet viime aikoina mediassa esillä hyvinkin tiheään, mikä on hyvin positiivinen käänne toistaiseksi...Jos vain asenteita saisikin muutettua oikeasti asiallisen informaation kautta. Se tulee olemaan haasteellinen tehtävä jatkuvan kuluttamisen ja talouskasvun kyllästämässä ihmismielessä.


Eilen päättyi tv:ssä esitetty neliosainen vaikuttava ilmastonmuutosta käsittelevä dokumenttisarja Haavoittuva Planeetta(engl. The Planet). En sattunut tosin näkemään kuin sarjan kaksi viimeistä osaa, mutta dokumentti pisti todella ajattelemaan. Dokumentti oli toteutettu erittäin asiallisesti ja tyylikkäästi. Ei sortunut ainoastaan kauhuskenaarioilla pelotteluun vaan tarjosi monipuolista älykästä näkökulmaa ja mahdollisia ratkaisuja uhkaaviin probleemiin. Kaikkien pitäisi ehdottomasti katsoa tuo sarja!


Kulutuskriittisyyteen ja kierrättämiseen painottuvat lifestyle-ohjelmat ovat myös lisääntyneet viime aikoina. Kierrättäminen on päivän sana ja toivon mukaan säilyy kestävänä trendinä tulevaisuudessa. Kuten The Planet-dokkarissa todettiin; nykyajan ihminen tarvitsisi julkisia rajoituksia kulutus-asioissa...melkeinpä eräänlaista diktatuuria! Muutos ei aina lähde välttämättä itsestään liikkeelle...ei ainakaan riittävän tehokkaasti. Saatetaan tarvita ulkopuolisia, konkreettisia kulutuslakeja, mutta niitähän ei säädetä niin kauan kuin itsekkyys ja markkinavoimat sanelevat. Sopeutuminen uuteen identiteettiin veisi aikaa koska nykyään kuluttaminen tuntuu luovan sitä identiteettiä.

Lopuksi oivaltavia ajatuksia kristillisestä näkökulmasta Antero Laukkasen (pastori) blogista. Monilla on mielestäni kristityistä varsin oikeistolainen ja porvarillinen näkemys, mutta olen itse toista mieltä. Raamattuhan opettaa monessa kohtaa kohtuullisesta kuluttamisesta ja ympäristön kunnioittamisesta. Todellinen kristillisyys suosii ekologista elämäntapaa. Todelliset kristityt monessa mielessä ovat kapinallisia vallitsevia, moraalisesti vääristyneitä olosuhteita kohtaan.


.

sunnuntai 23. syyskuuta 2007

SOFFAPÖYTÄ

.
On varsin ruhtinaallista kun taloyhtiöllä on omasta takaa puutyötilat alakerrassa! Sen ansiosta saimme toteutettua uuden kivan kalusteen: sohvapöydän olkkariin vanhan epätasaisen ja tarkoitukseen ihan liian pienen arkun tilalle. Idea ei ollut mikään oma innovaatio vaan yhden sisustusohjelman pohjalta...Lopputulos kyllä hivelee silmiä, vaikka näin itse sanonkin. Löytyy ukosta jotain puusepän vikaakin. :)




Viimeistelyä






Tadaa!


Lasin alle lokeroihin voi tehdä asetelmia mielikuvituksen mukaan.



.

KÄRPÄSTEN JUHLAT - PITOPÖYTÄ ON KATETTU

.



"Keijukaisia vähän niinkuin kärpäsiä"





.

sunnuntai 16. syyskuuta 2007

FIILISTELYÄ KERA YSTÄVÄISTEN

.



14.9. oli varsin ilahduttava ilta kun Tiina-ystäväni Kuopiosta saapui meille kyläilemään. Oli rentoa jutskailua ja namiherkkuja. Kaikkea kivaa. :)


Riemukas Tenho Tiinan sykyssä. (Voe kamala mikä sotkuinen pöytä taustalla!)


Tuikkutunnelmata



Tiina nörtteilee ;)


babyfacet :D


Hannu-ystävämme saapui seuraksemme myöskin. Hiukan on hämyt ilmeet kuvassa. :D



.

KUIHTUNUTTA KAUNEUTTA

.














.

lauantai 8. syyskuuta 2007

HÄMYISET HETKET

.


Iltakävelyllä syyskuisena iltana. Heikki ikuisteli näkymiä.



Syömäkilpailu - toukka vs koppikset.


Tämän palsamin tuoksu on yksi ihanimmista.


Taloja nousee pysäkkivuoressa


Valosade


Kuin eräs marimekon kangas...



.

maanantai 3. syyskuuta 2007

ISIN UUSI "MUSALELU"

.


Heikki sai pitkän odotuksen jälkeen uuden syntikan edellisen hajonneen ja kauan ulkomailla(tuloksettomassa) korjauksessa seisoneen masiinan tilalle. Studiolaitteiston tilkkutäkki täydentyy pala palalta.




Muusikon poika koeajoi tietenkin ekana lelun. :O ;) Oli kyllä hieman sydän kurkussa jottei potikat lennelleet pitkin seiniä!




.

TOFUINEN SALAATTI

.




AINEKSET:

*tomaattia
*paprikaa
*maissia
*vesimelonia
*kylmäsavustettuja tofukuutioita
*suolattuja cashew-pähkinöitä
*valkoisia papuja
*herneenversoja
*villirucolaa
*basilikaa
*jäävuorisalaattia

+

LISUKKEENA:

*tilli&ruohosipuli-maustettu
kermaviili




Iloa simmuille






Lastenkammarin herkut

Hmm, poikiakin pitää houkutella hieman kokkailemaan! :P





.