lauantai 24. helmikuuta 2007

LUMILINNA


.


Tiitus ja naapurin Jere lumilinnan rakennuspuuhissa.


Heikki rakensi pojille hienon lumilinnan talon eteen.



VALKOISIA FIILIKSIÄ


.



Orkidea sai uuden isomman pesän juurilleen ja majapaikan poikien huoneen ikkunalla. Alkaa olemaan jo aika massiivinen "vanhus" ja uutta lehteä senkun pukkaa...Mikään muu kasvi ei ole kestänyt meillä yhtä kauan jukka-palmua lukuunottamatta! Orkkis on alkaa olemaan melkein kuin perheenjäsen. :)



Ja Tiitus sai kauan odotetun kirjoituspöytänsä. Pöytää saikin odotella reilun viikon koska pöytä tuli eräästä pienestä turkulaisesta puusepänliikkeestä ja heillä oli jotain hämminkiä auton kanssa. Pöytä näyttää tosi somalta, juuri lastenhuoneeseen sopivalta. Kaunista puusepäntyötä. :) Pituutta on 120 cm ja pöydän ääreen mahtuu tarvittaessa kaksikin vierekkäin istumaan. Vetolaatikossa on hieman vielä uutuudenjäykkyyttä ja hinkkasimme kynttilää josko alkaisi liukumaan paremmin. Ajan saatossa puu kyllä hioutuu sopivaksi.





VAIPASTELUT JATKUU


Eka vaippa ready!



Beta-testaajamme.




Näyttäähän tuo istuvan kutakuinkin. :)



Flanellit on tosiaankin vanhoja ja nyppyyntyneitä joten tämä eka ei ole mikään hehkeily-yksilö. :)





Vaiheessa









Uusia viritelmiä odottelemassa.






Ylhäällä vasemmalla: Vanhasta jokapoika-paidasta leikattu kangas. Hiha oli revennyt siitä jo aikaa sitten, mutta selkämyksestä kangas oli vahvaa edelleen vaikka paita 70-luvun originaaleja.


Ylhäällä oikealla: Heikki sai joskus lahjaksi hiukan itselleen pienen jussipaidan trikooversion. Vaatehuoneessa tyhjänpanttina pyörineestä paidasta keksin sitten vaippaidiksen. :)Varsinainen Suomi-jussin vaippa!

Alhaalla: Vanha buddha-trikoopaita meni myös palasiksi. Ko. paidasta ei saanut aivan M-koon vaippaa joten leikkasin huvikseen vaipan vastasyntyneen kaavalla. Ehkä siinä jollekin lahjavaippa. :)Ainakin tulee erikoinen.


Meinaan marimekko ja jussivaipan väsätä kosteussulullisiksi täyttövaipoiksi elikkä PUL tulee sisään ja ihoa vasten ompelen kuivaliinaneuloksen. Hiukka vaan mietityttää saumojen paksuus kun kangasta tulee kolme kerrosta, mutta näyttää tuolla idiksellä olevan toteutettu muitakin yksilöitä joten eiköhän onnistune. :)


.

keskiviikko 21. helmikuuta 2007

LASKIAISRIEHA

.


Päiväkerhon ulkoilutapahtuma Kangaslammella 20.2. 2007


nalletäti hauskuuttaa lapsia.


Pupupoika ihmettelee


Lentävä nalle


Metsän ystävykset


Hyvin on nalle syönyt.



Kukkulan kuningas


Murikka



Lumimaalausta






Kierrätysongintaa


Kerhotädit läjässä


vilskettä



Lasimaalauksia



Paperiperhe








Pulla maistuu punaposkelle.


Vieraskirjaan piirretään



Tenho tekee tuttavuutta



Pikku hurmurimme muiskautti kunnon märän pusun tälle tytölle. ;D Tuli nurkan takaa suu virneessä, otti oikein kaksin käsin kiinni tytöstä, kallisti päätään ja suuteli kuin mikäkin naistenmies..heheh! Harmi kun ei osunut purkkiin! :P




Herra tytyjen saartamana. :)







Parkkitalo on vaan ikuinen pojujen kestosuosikki






Kotona maistui äidin tekemät marsipaani-pullat.


Kivaa oli, kiitos tapauksesta järkkäreille. :)




SAANEN ESITELLÄ...



.

Tässä nettikamuni Hannan tekemä hauska sisävaippa "No fear". :)Printti on hänen puolisonsa vanhasta t-paidasta.



Plugeista puheenollen tuli mieleen että minulla on piirilevy-aiheinen painoseula jolla painoin taannoin yli metrin oranssia trikoota. Olen penkonut kyseistä kangasta hiki hatussa varastoista muttei ole tullut eteen, hööh. Siitä kankaasta saisi oikein lystikkäitä vaippoja!



.


maanantai 19. helmikuuta 2007

KESTOKOKEILU

.


Olen ollut varsin saamaton aloittamaan kestovaippailua. Täysin untuvikkona päätin sitten uskaltautua kokeilemaan. Olen ihan myyty kun ihastelen
kestovaippainfon sivuilta äitien ompelemia vaippoja. Tuntuu tosi tyhmältä tosiaan miksi vasta nyt perehdyn asiaan! :D Siihen on kyllä nyttemmin ollut syynä ettei kahden vilkkaan pojan kanssa ehdi juurikaan pysähtymään ja mennään vaan mistä nopeimman ja helpoimman kautta. Kotiäitinähän sitä aikaa on kuiteskin enemmän panostaa tuohon pyykkäyspuoleen joten miksipäs ei arkipyykkäyksen ohessa kestoilu onnistuisi! Heh, monet kutsuvat kestoilua jopa harrastukseksi. Noh, vaippojen suunnittelu ja valmistus varmasti on tosi luovaa ja antoisaa askartelua ja kun tietää luomuksiensa hyötysuhteen niin se palkitsee. :) Alkaa siis turhauttaa kertakäyttövaippojen ostelu...Kallista lystiä ja nyttemmin ilmastonmuutoskysymyksetkin painavat valinnoissani paljolti. Tenholla on iho herkänpuoleinen vieläpä. Vyötärölle ovat kertisvaippojen kuminauhat aiheuttaneet karheaa ihottumaa.

Hiukka harmittaa kun en jo Tiituksen vauva-aikana innostunut kestoilusta. Silloin olisi ollut enemmän aikaa ommella kestovaippoja. :) Silloin tietty kaikki oli niin uutta ettei "mukamas" jaksanut mihinkään kestoiluihin perehtymään vaikka suuri osa meidän tutuista käyttikin lapsillaan kestovaippoja...Noh, kokeilemallahan se selviää innostunko kestoilusta kokopäiväisesti! :)


EKA TEKELE ALOITETTU



Kirpparilta löysin tuommoisen pilvi-flanelli-lakanan. Öh, hieman tyttömäisen pinkki mutta koevaippaan kelvatkoon(eivät edes värit natsaa yhteen). :) Alempi kangas on myös flanelli, minun lapsuuteni sirkus-lakana. Teen tuosta vaipasta varmaankin ihan vaan irtokuoren kanssa käytettävän sisävaipan. Tämän vaipan jälkeen tarkoitus kokeilla kosteussulullisen täyttövaipan tekoa.


Ohjeistusta


Kaavoja...


Mamma leikkaa


Kaavoja piti hiukka muotoilla uudestaan.



Heikki lupasikin tuoda minulle tullessaan tarranauhaa ja polyesteri-lankaa. Tajusin että kaikki langat on minulla puuvillaisia, Eurokankaan ale-lootasta. Ärsyttää hiukka! Polyesteri on kaikinpuolin kestävämpää missä vaan ompelussa. Tämä homma vaatii kyllä alkaaksen aikalailla materiaalien metsästystä...Pääsisipä jo ompelemaan!



sunnuntai 18. helmikuuta 2007

AJATTELUN AIHETTA...


Ilmastonmuutos puhuttaa.
(Keskisuomalainen 17.2. otteita)



Mutta ottaako kukaan oikeasti opiksi? Yrittääkö edes?

lauantai 17. helmikuuta 2007

KIPPOJA JA KUPPEJA



Siivoilin astiakaappia toissailtana ja totesin taas kerran miten eriparia meillä on kaikki astiat. Väriskaalakin on aika sekavaa kun olen niin värifriikki enkä osaa jumiutua tiettyyn väriskaalaan mitä sitten alan keräämään. Tylsäääh... Keittiön värejäkin kun tykkään vaihdella harvakseltaan. Keltainen muodostunut ongelmaväriksi astioissa. Sitä en tykkää enää juurikaan keittiössä käyttää. Sininen tuntuu olevan klassikko mihin ei kyllästy. Sininen, turkoosi, lime, ruskea ja valkoinen - kestosuosikit keittiössä. :)Ylipäätään värit joita on helppo yhdistellä rajattomasti.




Mustaa ja valkoista


Keltaoranssi kukkakuppi on eräs vanha lemppari joka saanut kolhuja. Toinen samanlainen särkyi entisessä kodissa ja liimattiin kasaan. Toimii se vielä yrttiruukkuna parvekkeella kesällä.






.